Zavarovalniška družba je proti Armstrongu po javnem priznanju, da si je pri svojih velikih zmagah pomagal s prepovedanimi sredstvi, vložila v teksaškem Travisu tožbo, s katero je zahtevala povrnitev nagrade v višini tri milijone dolarjev, ki mu jo je izplačala ob omenjenih treh zmagah.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, je Armstrong dosegel poravnavo, s katero se je izognil pričanju pod prisego pred sodiščem ter odgovarjanju na neprijetna vprašanja, povezana z njegovimi dopinškimi grehi ter dopinškimi zlorabami in goljufijami v njegovi takratni ekipi. Mediji ne poročajo o višini zneska poravnave.

Vlada zahteva neverjetnih 120 milijonov dolarjev

Proti Armstrongu potekata še dve tožbi, družba SCA Promotions ga toži za 12 milijonov dolarjev, Armstronga toži tudi ameriška vlada zaradi goljufije in zapravljenega ugleda. Armstrong je bil med letoma 1998 in 2004 član ekipe US Postal, ki jo je sponzorirala država, v lasti katere je bil glavni sponzor US Postal Service. Vlada zahteva neverjetnih 120 milijonov dolarjev odškodnine. Armstrongova plača v tem obdobju je znašala nekaj manj kot 18 milijonov za šest let ali tri milijone dolarjev letno, preostala odškodnina pa je povezana s škodo zaradi okrnjenega ugleda in povezave njihovega imena z dopingom. Armstrong je letos januarja kot gost v oddaji Oprah Winfrey priznal krivdo in se pokesal za zlorabo dopinga.