Vojnovićev film Čefurji Raus!, ki so ga v Koloseju premierno zavrteli 3. oktobra, je že prvi konec tedna v kinodvorane privabil več kot 13.500 obiskovalcev. Samo v Ljubljani si je film ogledalo 7197 gledalcev. Prvo zlato rolo - za 25.000 gledalcev - so mu podelili 17. oktobra.

V začetku meseca, 8. novembra, je film doživel še mednarodno premiero na 23. festivalu vzhodnoevropskega filma v nemškem Cottbusu. Na festivalu si je igralec Emir Hadžihafizbegović prislužil nagrado za najboljšo moško vlogo.

Celovečerec je bil pred rednim prikazovanjem v kinih prikazan na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer so vesno za najboljše stranske igralce prejeli Dino Hajderović, Ivan Pašalić in Jernej Kogovšek za vloge Adija, Acota in Dejana.

Dogajanje filma, za katerega je Vojnović napisal tudi scenarij, je postavljeno v ljubljansko sosesko Fužine. Film je nastal v produkciji Arsmedie v sodelovanju s sarajevsko produkcijsko hišo Depo in zagrebškim Jadran filmom. Pri scenariju je Vojnoviću pomagal priznani pisatelj in scenarist Abdulah Sidran iz Sarajeva.

Vojnović je uspeh požel že z romanesknim prvencem Čefurji raus!, za katerega je dobil nagrado Prešernovega sklada in kresnika. Po romanu, prevedenem v šest jezikov, je nastala tudi gledališka predstava. Film je Vojnovićev drugi celovečerec po filmu Piran Pirano (2010).