Kopitar, Matt Frattin in Justin Williams so vsak na tekmi prispevali po gol in podajo, vratar Kings Ben Scrivens pa je ubranil 19 strelov gostujočih hokejistov za še 15 zmago, četrto zaporedoma. Za zmago Kraljev sta zadela še kapetan Dustin Brown in Dwight King.

Kopitar je bil tokrat strelec prvega zadetka na tekmi za vodstvo Kraljev z 1:0. Vratar gostujočega moštva ni imel možnosti, Kopitar je v protinapadu streljal z desne strani, plošček pa je poslal v mrežo tik ob stičišču vratnice in prečke. Nekaj manj kot dve minuti pozneje so domači povedli z 2:0 po zadetku Matta Frattina. Kopitar se je v 23. minuti vpisal še med podajalce, ko je Justin Williams povišal na 3:0. Kralji so ves čas nadzorovali potek tekme in niso dovolili presenečenja. V 36. minuti je bila Tampa na kolenih po še četrtem prejetem zadetku.

"Že pred tekmo sem imel zelo dobre občutke. Skakali smo od veselja in komaj čakali, da zaigramo pred neverjetni domačimi navijači, za netočno se je izkazalo tudi za lase privlečeno pravilo, da je vedno najtežje zaigrati doma po dolgem gostovanju," je bil zadovoljen Williams, ki je na vsaki od zadnjih sedmih tekem vpisal vsaj točko. Cilj Los Angelesa v tej sezoni je več kot jasen, zagotoviti si mesto vodilne ekipe pacifiške skupine ter prednost domačega ledu v končnici. Uvrstitev vanjo ni niti pod najmanjšim vprašajem. Po nekoliko slabšem uvodu v sezono je pravo formo znova ujel tudi Kopitar, ki je na zadnjih 14 tekmah vpisal 16 strelskih točk.

Hokejisti iz Los Angelesa v izenačeni zahodni konferenci za vodilnima moštvoma Chicaga in Anaheima zdaj zaostajajo le točko. Trenutno so na tretjem mestu na ligaški lestvici, 31 točk pa si delijo z moštvi St. Louis Blues, San Jose Sharks in Phoenix Coyotes. Na lestvici zahodne konference je sicer precejšnja gneča, Chicago in Anaheim, ki imata 32 točk, ter osmo Minnesoto ločita le dve točki.

Kopitar je na lestvici najboljših podajalcev lige na desetem mestu s 15 podajami, ob tem je od začetka sezone dal že šest golov za skupno 21 točk. Na lestvici najkoristnejših igralcev je s točkovnim izkupičkom 23.

Moštvo Lightning je po še drugem zaporednem porazu izgubilo prvo mesto v vzhodni konferenci, na mesto vodilnega moštva Vzhoda se je povzpel Boston po zmagi nad New Jersey Rangers v gosteh z 2:1.