»Pravzaprav skušamo doseči nekaj, kar ni uspelo še nikomur. Za sabo imam pet nadzvočnih voženj, kar je pet več kot kdorkoli. Zaradi tega imam na izzive, ki čakajo nas in vozilo, edinstven vpogled,« pravi nekdanji član Kraljevskih zračnih sil (RAF).

Obliko avtomobila so inženirji izpopolnjevali več let. In čeprav gre pravzaprav za raketo na kolesih, ima vozilo veliko posebnosti, ki ga ločijo od navadnega reaktivca. Eden od največjih izzivov zagotovo predstavljajo kolesa, saj bodo morala prenesti vse tresljaje, do katerih pride ob tako visoki hitrosti. »Za dosego rekorda moramo ostati na tleh. Tudi zato smo porabili 18 mesecev za razvoj karoserije. Če vozilo za sabo ne pusti kolesnic, smo ob rekord,« pojasni glavni inženir pri projektu Mark Chapman.

Poleg oblike pa ima vozilo še nekaj skupnega z reaktivnim letalom – motor. Tega jim je podarilo podjetje, ki izdeluje reaktivne lovce eurofighter typhoone. Z njim bodo skušali sprva doseči 560 kilometrov na uro, nato pa se bo vključil raketni pogon, ki bo vozilo pognal do nadzvočne hitrosti.

Čeprav je projekt sam po sebi izjemno razburljiv, pa je njegov prvotni namen vzbuditi zanimanje med novo generacijo znanstvenikov in inženirjev. V Veliki Britaniji je že pritegnil nemalo pozornosti, saj je k sodelovanju privabil britansko znanstveno skupnost kot tudi britansko agencijo za znanost in inženirstvo, britansko vojsko, tamkajšnje univerze in druge organizacije.

»Vzbuditi zanimanje je skoraj tako velik izziv, kot z avtomobilom doseči 1000 milj na uro,« je prepričan Green, ki bo rekord skušal podreti leta 2015 v južnoafriški puščavi Hakskeen, pred tem pa bodo teste opravili tudi na Otoku.

Kljub temu da gre za neverjeten podvig, pa vojaški pilot ob podiranju rekorda ne bo mogel pretirano uživati. »Ko se voziš tako nizko pri tleh in potuješ grozovito hitro, ti glas v ozadju govori, da bo to zares neverjetna izkušnja. A tega si ne morem privoščiti. Ostati moram osredotočen na svojo nalogo,« sklene Green.