"To je zgodovinska skupina. Prvič so skupaj štirje evropski prvaki, ampak na žreb se pač ne da vplivati. Žrebali sta Heidi Loke iz Györa in naša Tamara Mavsar in kar se je zgodilo, se je zgodilo. Vedeli smo, da kogarkoli izvlečemo, bomo imeli težke tekmece. Dobili smo tako skupino, v kateri lahko vsak vsakega premaga. Do začetka drugega dela je kar nekaj časa in treba se bo dobro pripraviti. Verjamem pa, da bomo uresničili svoj cilj, torej uvrstitev med štiri najboljše v Evropi. Vse bomo naredili, da ta cilj dosežemo," je po žrebu povedal direktor Krima Goran Dujić.

Podobno kot Dujić razmišlja tudi trener Tone Tiselj. "Mislim, da je to zgodovinska skupina. Kot se šalimo, manjkata samo še Kiel in Barcelona, pa bi bili res na kupu sami prvaki. Res je neverjetno, to so zadnji trije zmagovalci lige prvakinj in Krim, ki je tudi dvakrat že zmagal v tem tekmovanju. Kar je, je, težko je zdaj karkoli povedati. Februarja bomo videli, v kakšnih postavah bodo ekipe in kaj bo prineslo svetovno prvenstvo. Res gre za zgodovinsko skupino, ki bi morala našo ekipo maksimalno motivirati za dobre februarske predstave," meni Tiselj.

Treba bo precej popraviti igro

Ta se zaveda, da bo treba za uvrstitev v polfinale precej izboljšati igro, ki so jo njegove izbranke kazale v prvem delu, v katerem so osvojile prvo mesto v skupini C v družbi Sävehofa, Metza in Leipziga.

"S tako igro, kot smo jo prikazali v prvem delu, nimamo proti tem ekipam nobenih možnosti. Zagotovo moramo dvigniti nekatere igralke in ekipo kot celoto. Srečali se bomo z najboljšimi ekipami, ki imajo v svojih vrstah rokometašice, ki vedo, kako se zmaguje velike tekme in ki so že osvojile pomembne naslove in lovorike. Mi v tem pogledu takšne ekipe nimamo, tako da moramo popraviti vse faze igre in odigrati precej bolj kakovostno, v kolikor hočemo biti konkurenčni tem v zadnjih treh letih najboljšim evropskim ekipam," je zaključil Tiselj.

V skupini 1 bodo igrali danski Midtjylland, Vardar Skopje, švbedski Sävehof, nemški Thüringer. Drugi del tekmovanja se bo začel 1. februarja, končal pa 16. marca. V polfinale se uvrstita prvouvrščeni ekipi iz vsake skupine.