O Ulagi, nekdanjemu vrhunskemu skakalcu, ki je odstopil z mesta predsednika Smučarske zveze Slovenije (SZS), bo ta zveza po predlogu IO OKS najprej odločala o razrešitvi z mesta vodje olimpijske ekipe. Nato bosta SZS in Hokejska zveza Slovenije predlagali kandidata. O novem predlogu naj bi člani IO OKS na dopisni seji nato odločali še ta teden. Odbor za vrhunski šport OKS je za vodjo že predlagal Petro Majdič, nekdanjo izjemno smučarsko tekačico.

S prvotnega seznama, ki je štel 68 kandidatov, je IO OKS črtal umetnostno drsalko Dašo Grm in alpskega smučarja Boštjana Klineta. Olimpijske kvalifikacije v umetnostnem drsanju so žal za slovensko predstavnico že končane, saj Grmovi preboj na OI ni uspel, Klinetu pa njegovo zdravstveno stanje onemogoča nastopanja v tej sezoni in tudi na igrah v ruskem Sočiju.

Slovenski olimpijski kandidati prihajajo iz devetih športnih panog, največ bo hokejistov (25), sledijo smučarski skoki in deskanje na snegu (po 11), alpsko smučanje (9), biatlon (3), nordijska kombinacija, prosti slog in tek na smučeh (po 2) ter sankanje (1).