Armstrong je opravil daljši pogovor za angleški Daily Mail, v katerem je med drugim ponovno opozoril, da še zdaleč ni (bil) edini grešnik v kolesarstvu.

»Pri vsej tej zadevi, povezani z mano in dopingom, se ves čas govorimo zgolj o eni stvari - o goljufanju. A še nihče od mojih nekdanjih konkurentov me v tem času še ni obtožil goljufije. Vprašanje je torej, kdo je bil sploh ogoljufan? Mislim, da so to navijači in ljubitelji kolesarstva, moji prijatelji, moja fundacija in še nekateri drugi ljudje in organizacije, ki so delovali tesno povezani s tem športom. Vsi ti so bili ogoljufani in z njimi danes sočustvujem ter jim dolgujem opravičilo. A tistih sedem let, ki so po odvzetju mojih zmag ostala 'prazna', nihče si za ta leta nikoli ne bo mogel prilaščati zmag. Ker si jih ne morejo,« pravi Armstrong.

Teksačan se je po koncu kolesarske kariere in še pred doživljenjsko prepovedjo udejstvovanja v vseh športih podal v triatlonske vode, kjer je nanizal nekaj dobrih rezultatov. Danes pravi, da je prepričan, da bi lahko v življenju postal tudi prvak na najtežji triatlonski preizkušnji na svetu, Ironmanu.

»Mislim, da bi lahko postal tudi svetovni prvak na Ironmanu. Moji dosežki po koncu kolesarske kariere kažejo na to, in do neke mere sem v tem dobil tudi potrditev, da sem tudi čist sposoben velikih dosežkov,« je dodal Armstrong.