PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Egipt-Gana
0,2
Gana lahko povsem mirno potuje v Kairo, saj ima s prve tekme debelo zalogo petih golov. Očitno se Bradley s "faraoni" ni dobro ujel, selektor Gancev Appiah pa je dejal, da tudi v gosteh ne bo popuščanja, saj bi lahko vsak gol domačim obudil upanje na čudež. "Igralcem sem zabičal, da naj gredo na igrišče s takim občutkom, kot da moramo nadoknaditi gol ali dva," je pred današnjim obračunom razum vključil selektor črnih zvezd.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Hrvaška-Islandija
1
Pred obračunom sem dejal, da bo od islandskega uspeha zelo odvisen učinek Sighortssona. No, zvezdnik severnjašeke ekipe je sedaj poškodovan in ne bo nastopil, tako da sem še toliko bolj prepričan v napredovanje kockastih. Islandci se bodo zbili v kazenski prostor in poskušali zadeti iz protinapadov, a z Gudjonssonom ter Finnbogasson bo to veliko težje, ker sta (pre)počasna. Šušlja se, da bi lahko Niko Kovač od prve minute priložnost ponudil Kovačiću in Badlju, s čimer bi po mojem mnenju zadel v polno, saj Eduardo ni v top formi. Morda bo Islandiji uspelo zadeti, vendar v Brazilijo gre Hrvaška.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Slovenija-Kanada/2.G/
2 (=ne)
Najprej sem želel predlagati enostavno stavo, da naši zabeležijo zmago, vendar me je relativno visoka kvota na scenarij "Kanada ne zadane" premamila. Katanec vse tekme jemlje resno in bo od fantov zahteval 100% zbranost. Pričakujem prvenec Bezjaka in delo obeh vratarjev (najbrž bo priložnost dobil tudi Oblak) na visoki ravni.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Poljska-Irska
0,2
Selektor Nawalka ima 100% zaupanje nogometne zveze, zato si ob eksperimentiranju z igralci lahko privošči tudi kakšno napako. Za te so bili njegovi varovanci na tekmi proti Slovaški kar precej dovzetni - obramba je preveč nežna, Lewandowski pa ne dobiva uporabnih žog od, že tako neuigrane, zvezne vrste. Ekipa Irske je pred dnevi doma deklasirala Latvijo in tudi danes bi O'Neillovim fantom po moji oceni lahko uspel vsaj remi.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Romunija-Grčija/oba gol?/
1
Kar se mene tiče, je zmagovalec in potnik v Brazilijo v tem duelu znan. Grki so sicer prvi gol v Atenah dali iz prepovedanega položaja, vendar to že čez en mesec ne bo več pomembno. Romuni niti nimajo toliko slabše ekipe, toda Grki imajo na klopi precej boljšega taktika, ki ve kako postaviti svojih 11, da pride do uspeha. Oboji imajo površno obrambo, zato mi je tukaj še najbolj všeč stava na to, da oboji zadanejo. Pričakujem pa remi.