Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Prijateljske tekme

Italija - Nigerija
1

Nigerijci so v soboto dobili tudi povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij proti Etiopiji in se s skupnim izidom 4:1 uvrstili na svetovno prvenstvo. Verjetno je bilo po zmagi v slačilnici in tudi kasneje izven nje veselo dolgo v noč, zato je težko verjeti, da bodo Afričani čez dva dni že zmožni parirati Italijanom. Azzurri so na zadnjih treh tekmah remizirali, danes pa so v Londonu v vlogi favorita, da se vrnejo na zmagovito pot, pa čeprav bi utegnil Prandelli preizkušati kakšne taktične novosti. (6/10)

Nogomet - Prijateljske tekme

Argentina - BiH (oba data gol?)
1 (=da)

V St. Louisu se ameriškim ljubiteljem nogometa obeta poslastica, saj bodo na delu videli dve reprezentanci, ki sta se dokaj prepričljivo uvrstili na svetovno prvenstvo v Braziliji. Čeprav pri Argentincih ne bo Messija, ne gre dvomiti v to, da bodo igrali odprto in poskušali doseči čim več zadetkov ter premagati možnega tekmeca na mundialu, nič manjših apetitov pa pred tekmo nimajo niti Bosanci, ki bodo evforijo v domovini poskušali še podžgati z dobrim rezultatom proti eni od velesil. Glede na to, da gre za prijateljsko srečanje v ZDA, mreži ne bi smeli mirovati, saj je tam vendarle vse podrejeno spektaklu. (7/10)

Košarka - ABA liga

Partizan - Crvena zvezda
1

Veliki beograjski derbi bo verjetno izenačen, zmagovalec pa bo odločen šele v zadnji četrtini, a kljub temu bi manjšo prednost pred tekmo lahko dali Partizanu, ker bo v vlogi domačina. V zelo vroči atmosferi Pionirja je vsem težko zmagati, tako bo tudi za Zvezdo, pa čeprav je v tej dvorani doma. Premeteni strateg Duško Vujošević je v takšnem obračunu prav tako lahko pomemben jeziček na tehtnici, saj bo znal iz svojih varovancev iztisniti ves talent in znanje, ki ga premorejo, s svojim značilnim pristopom pa bo imel pod kontrolo tudi sodnike. Partizan se mora svojim navijačem oddolžiti tudi za petkovo blamažo v evroligi, ko jih je ponižal CSKA (46:88). (5/10)

Košarka - ZDA - NBA

Oklahoma City - Denver
1

Oklahoma se po treh gostovanjih vrača v svojo dvorano. Z gostujoče turneje so se »gromi« vrnili s tesnima porazoma proti Clippersom in Warriorsom ter prepričljivo zmago nad Milwaukeejem. Ker se v boju za vrh na zahodu obeta velika gneča, morajo Durant in soigralci sedaj nanizati kar nekaj zmag, da se spet učvrstijo pri vrhu lestvice. Denver je vsekakor eden od tekmecev, ki bi ga vsaj doma morali vselej premagati. (7/10)