Kakšen je bil občutek spet igrati v Zlatorogu?

Lep, tako kot vedno. Venomer se rad vračam v Celje, čeprav sem bil v tem mestu in dvorani samo eno leto. Še lepši je občutek, če zmagaš v Celju, kjer je vedno težko priti do točk. Dvorana je bila skoraj polna, vzdušje fantastično, zaradi številnih Veszpremovih navijačev pa smo se počutili, kot bi igrali v svoji dvorani na Madžarskem. Zdržali smo pritisk in breme favorita ter spet pokazali, da smo boljši.

V prvem polčasu se je Veszprem precej namučil s Celjani, v drugem pa je stvari postavil na svoje mesto.

Od začetka nam ni šlo iz več razlogov. V obrambi smo bili premehki, v napadu pa smo naredili preveč napak. A v drugem polčasu, ko smo dosegli nekaj lahkih zadetkov, smo si priigrali občutnejšo prednost. Celjani so morali v lovu na razliko igrati precej hitreje, v tej naglici pa so hitro streljali in delali napake, kar je bila voda na naš mlin. Pobegnili smo na sedem, osem golov prednosti in vse je bilo odločeno.

V tej sezoni ste igrali že proti Zagrebu, Zaporožju in Celju. Kakšno je razmerje moči med njimi v boju za tretje in četrto mesto v skupini?

Celjani so poskrbeli za super zmago v Ukrajini in si odprli vrata v osmino finala. V naslednjih krogih igrajo proti Zagrebu in Zaporožju doma ter proti St. Peterburgu v Rusiji, kar je zelo ugoden razpored. V boju za tretje mesto bo odločilna tekma z Zagrebom, Celjani pa so močni, neugodni in kakovostni, še posebno v Zlatorogu. Zagrebčane je Veszprem premagal v gosteh na prelahek način z enajstimi goli razlike, v Celju nam je bilo težje. Domače igrišče je velika prednost za Celje, zato je favorit za končno tretje mesto v skupini za nami in Rheinom Neckarjem.

Veszprem je favorit za nastop na sklepnem turnirju četverice v Kölnu.

Priznam, smo favoriti za to, mogoče še za kaj več. A do takrat je še daleč, več kot pol leta, in vmes se lahko zgodi marsikaj. Ne razmišljamo tako daleč, ampak gremo iz tekme v tekmo. Glavna bosta osmina finala in četrtfinale, v katerih ni več popravnih izpitov. dek