Ljubljanski hokejisti so prvič po reprezentančni prekinitvi spet nastopili v svoji dvorani. Popotnica pred nadaljevanjem tekmovanja sicer ni bila preveč spodbudna, zadnji domači poraz z Znojmom in visok poraz v gosteh pri Salzburgu. Tokrat pa je bila predstava zmajev precej boljša, v zadnji tretjini pa tudi učinkovita, kar je na koncu prineslo tudi tretjo zmago v sezoni.

Že prvi pravi napad zaključili z zadetkom

Prva tretjina se je za domače začela zelo dobro. Že prvi pravi napad se je končal z zadetkom, potem ko je v hiter napad krenil Ken Ograjenšek in natančno podal pred gol, kjer je bil na pravem mestu Žiga Pešut. Domači so nato prevladovali in si pripravili več priložnosti, sredi tretjine pa so po prekršku Madžarov imeli na voljo še kazenski strel. Izvedel ga je Ograjenšek, toda njegov strel je končal prek vrat. Po neizkoriščeni priložnosti za povišanje vodstva so zadeli hokejisti Sape, odbiti plošček je za hrbet Jerryja Kuhna spravil Colton Yellow Horn. A na odmor so vseeno prednostjo odšli domači, saj je po podaji Aleša Mušiča izza gola Miha Verlič s pravo bombo pod prečko matiral Benceja Balizsa.

V nadaljevanju so zeleno-beli igrali dobro in narekovali ritem, bili pa so preveč neučinkoviti, kar so Madžari znali izkoristiti in izenačili ob številčni prednosti. Pri zmajih bi lahko naskok že pred tem povišal Ograjenšek, ki je bil v 24. minuti povsem sam pred napol praznim golom Sape, a je zgrešil, ter Judd Blackwater, njegov strel je na polovici tekme ustavila vratnica.

V četrtek znova s Sapo

Že na začetku zadnjega dela je Verlič po gneči pred golom Sape zadel za novo vodstvo, igra pa se je nato še bolj razživela. Še vedno so bili aktivnejši domači, toda Sapa je, ko so njeni napadalci prišli pred Kuhna, tudi večkrat nevarno zapretila, v 48. minuti pa je Frank Banham zgrešil prazna vrata, ko je bil Kuhn že premagan. A pritisk Sape je učinkovito končal Ograjenšek z zadetkom v 53. minuti, ki je dokončno odločil zmagovalca. Piko na i pa je po lepi akciji pred golom postavil Andrej Hebar v 58. minuti.

V naslednjem krogu bodo ljubljanski hokejisti v četrtek znova igrali s Sapo, tekma pa bo v Szekesfehervarju.