Najboljša slovenska športna plezalka Mina Markovič je na osmih letošnjih tekmah v težavnosti priborila finale, v katerem je napadala tretjo kranjsko zmago in tretjo skupno zmago. Druga slovenska finalistka Maja Vidmar je tekmo končala na osmem mestu. Vendar pa se ni razpletlo v skladu z načrti. Za ubranitev skupne zmage bi Markovičeva morala zmagati, Kimova pa bi morala biti največ tretja.

Po tekmi se je sicer na končni izid pritožil slovenski trener Krajnik, ki je prepričan, da se je Markovičeva v dramatičnem finalu prebila višje od Kimove in bi morala osvojiti tretje mesto. Slednje sicer ne spremeni končnega razpleta v skupnem seštevku svetovnega pokala, v katerem je Markovičeva druga, Kimova pa prva.

V moški konkurenci najboljši Avstrijec Schubert, skupna zmaga Japoncu Ami

Pri moških je bil najboljši Avstrijec Jakob Schubert. Drugi v današnjem finalu je bil Čeh Adam Ondra, tretji pa Japonec Sači Ama. Za najboljši slovenski rezultat je poskrbel Jure Raztresen, ki je pristal tik pod robom finala na devetem mestu. Schubert je v Kranju zmagal že lani.

Na osmih tekmah v letošnji sezoni je bil najboljši Japonec Ama, ki je ubranil prednost pred Schubertom, kljub veliki napaki v finalu, zaradi katere je pristal na osmem mestu, je Španec Ramon Julian Puigblanque osvojil tretje mesto v skupnem seštevku. Ama je drugič zapored osvojil zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti.