Dosežek je toliko več vreden, ker je bil pred Stevensom lastnik znamke Damir Dugonjić, ki je v tej disciplini eden najboljših evropskih plavalcev. Čas novega državnega rekorda je zdaj 27,41, na koncu pa je bil Stevens drugi.

"Rezultata res nisem pričakoval, sploh ne, ker smo bili pred kratkim na višinskih pripravah. Zjutraj sem imel slabe občutke, tudi popoldan pa niso bili najboljši," je povedal Stevens.

Na 200 m prosto je zmagala Tjaša Pintar, druga je bila Nastja Govejšek, obe sta potrdili normo za evropsko prvenstvo v Herningu, ki bo na sporedu od 12. do 15. decembra. To je uspelo tudi Robertu Žbogarju, ki je zmagal na 200 m delfin, v tej disciplini je bil Žan Pogačar tretji. Govejškova je bila najboljša na 50 m prosto in prav tako potrdila normo za EP. Pintarjeva je stala na stopničkah še na 200 m mešano, Žiga Cerkovnik je na 100 m mešano stopil na tretjo stopničko, na 400 m mešano je bil Nejc Jurjevčič drugi, Martin Bau je slavil na 400 m prosto, Tjaša Vozel pa na 100 m prsno.

"S prvim dnem sem lahko zelo zadovoljen. Dobili smo novega potnika za evropsko prvenstvo, zdaj jih imamo skupaj devet. Žiga Cerkovnik je zelo blizu, do norme mu manjkajo štiri stotinke, zato bo verjetno on deseti član reprezentance," je prvi dan ocenil selektor Miha Potočnik in ob tem pohvalil še plavanje Tjaše Oder, ki je na mednarodnem mitingu za pokal Celja na 800 m prosto potrdila normo za EP.