Reli po Walesu, zadnja od 13 dirk svetovnega prvenstva 2013, se bo končal v nedeljo z zadnjimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami. Ogier je dobil osem letošnjih dirk, naslov prvaka pa si je zagotovil že pred koncem sezone. Doslej je zbral že 265 točk, na reliju v okolici Deesida pa se za skupno drugo mesto še borita Neuville in Latvala. Po predzadnji dirki je v boljšem položaju Belgijec s 158 točkami, Finec jih ima 144.

Ogier je letos na prestolu SP v reliju nasledil rojaka Sebastiena Loeba, z devetimi zaporednimi naslovi najuspešnejšega dirkača v zgodovini SP, ki se je letos udeležil le nekaj dirk s Citroenovo tovarniško ekipo, prihodnje leto pa se bo preselil v tekmovanje WTCC. "Vesel sem, da sem ubranil prednost. Do cilja pa je še veliko kilometrov," je bil po končani etapi še nekoliko previden Ogier.

Precej slabo se je valižanski reli končal za Citroenovega dirkača, nekdanjega voznika formule 1 Roberta Kubico. Poljak je namreč prvič dobil priložnost, da vozi kot tovarniški dirkač, a je kar dvakrat odstopil, obakrat pa tudi poskrbel, da so imeli njegovi mehaniki veliko dela. Najprej se je v petek v četrtem "brzincu" uštel pri zaviranju in zletel s ceste, avto pa je pristal na strehi. Dirkač in njegov novi sovoznik Michel Ferrara sta ostala nepoškodovana, po pravilih tekmovanja sta lahko znova startala danes, a nista prišla daleč. V 11. preizkušnji je namreč prišlo do nesporazuma v komunikaciji med voznikom in sovoznikom, posledica pa je bil nov izlet s ceste in nov odstop. "Na mestu, kjer bi moral zavirati, sem imel še polno hitrost. Skušal sem ukrepati, a je bilo že prepozno. Takšne stvari se pač zgodijo, zame pa je bil nastop še težji, ker sem startal z novim sovoznikom," je po drugem odstopu dejal Kubica in priznal, da v nedeljo najverjetneje le ne bo poskusil startati še tretjič.