Domači so tekmo sicer bolje začeli in pritiskali na gostujočega vratarja Bena Scrivensa vse do 14. minute v zadnji tretjini, ko je Dwight King preusmeril strel Jaka Muzzina in zadel mrežo vratarja domačih Coryja Schneiderja.

Zadnjih nekaj minut so domači poskušali izenačiti in izsiliti podaljšek tudi z zamenjavo vratarja za napadalca, vendar se jim ni izšlo in Kopitar je zadel prazen gol za svoj peti zadetek v letošnji sezoni, v kateri si je nabral še 14 podaj.

Tekma je bila zelo živahna in občasno tudi groba, vse do zadetkov pa sta bila v glavni vlogi oba vratarja. Scrivens, ki nadomešča poškodovanega prvega vratarja kraljev Jonathana Quicka, je do konca tekme ubranil 26 strelov, Schneider pa za domače 19.

"Sicer je bil gol prazen, ampak glede na to, da to ni prav pogosto, sem zadetka zelo vesel. Mogoče smo začeli malce slabše kot včeraj, nato pa smo stopnjevali tempo in v zadnji tretjini smo imeli več priložnosti ter smo uspeli doseči tisti prvi zadetek, pa še drugega na prazen gol. Malo sreče, pa tudi malo formalnosti," je bil zmage in svojega zadetka vesel Kopitar.

Hrušičan je priznal, da je bil začetek tekme slabši, kot v četrtek na gostovanju v Uniondalu proti otočanom, kjer pa so se kralji vseeno najprej zaostajali za dva gola, vendar se na koncu pobrali in zmagali s 3:2. "Mogoče je to tudi zato, ker smo sinoči malce pozno prišli in takoj spet igrali novo tekmo, ampak to ne sme biti izgovor za drugič. Odnesli smo celo kožo, ampak naslednjič je treba bolje začeti," je povedal Kopitar.

Kopitar je prišel v New Jersey z malce grenkega priokusa, ker so kralji nazadnje v dvorani Prudential center proti vragom izgubili. "Je pa res, da smo nazadnje osvojili Stanleyjev pokal. Tako, da je bilo to danes nekaj posebnega in mogoče tistih prvih nekaj minut, ko smo vstopili v to dvorano, spet podoživiš tiste trenutke oziroma se spominjaš, kako je bilo. Potem pa hitro pride sedanjost in v glavi se je potrebno pripraviti na trenutno tekmo."

Preden se s kralji poslovi iz okolice New Yorka, Kopitarja v nedeljo, po dvobojih z otočani in vragi, čaka še obračun z Rangersi v dvorani Madison Square Garden. "Letos smo že igrali proti njim. Prijateljsko tekmo v Las Vegasu smo zmagali, igrali pa smo tudi eno redno tekmo v Los Angelesu, kjer so nas premagali. Mogoče malce maščevanja ne bi bilo odveč," se je pošalil Kopitar.