Hokejisti nezadovoljstva kajpak ne skrivajo več. Že vso sezono je med najbolj odločnimi vratar Jerry Kuhn, ki je prevzel vlogo vodje v slačilnici. Američan je imel poleti velike pomisleke, ali naj sploh ostane v Ljubljani. Po tehtnem premisleku in pogovoru z ženo se je na podlagi obljub o konkurenčnem moštvu odločil podaljšati bivanje v Sloveniji. Danes mu je lahko žal, saj tudi sam vidi, da je sprejel napačno potezo, kar nakazujejo njegove reakcije predvsem po porazih.

Jerry Kuhn je že večkrat obiskal direktorja Matjaža Seklja. Na začetku sezone mu je celo dal vedeti, da ni zadovoljen s trenerjem Bojanom Zajcem, ki je pozneje tudi odšel iz kluba. Kuhnovo jezo so večkrat videli gledalci na tribunah, ko je tekmece udarjal s palico, prevračal vrata, pihal kot ris... Zdelo se je, da je sodu izbila dno predzadnja tekma z Znojmom tik pred reprezentančnim premorom. Takrat je Kuhn že sporočil vodstvu kluba, da zapušča Olimpijo, a se premislil po krajšem oddihu z ženo v Budimpešti.

Po sredinem visokem porazu v Salzburgu je zdaj očitno spet zelo vroče v ljubljanskem taboru. Najverjetneje bo Kuhn pospravil opremo že ob prvi priložnosti in morda ne bo edini. V Tivoliju so povrhu ostali še brez plač za igralce in nimajo niti za nove palice. Prihodnost je sila negotova, marsikaj pa bi lahko razkrila že jutrišnja tekma z Albo v Tivoliju.

EBEL, sinoči: Znojmo – Dunaj 4:0, Salzburg – Bolzano 5:2, Alba – KAC 2:5, Dornbirn – Gradec 8:6, Innsbruck – Linz 3:4, jutri ob 17.30: Olimpija – Alba, Gradec – Salzburg, Innsbruck – Beljak, Linz – Dunaj.