Žarnić se je na članek v Delu, kjer je zapisana tudi ta izjava, domnevno odzval tako, da je takratni direktorici direktorata za okolje Barbari Avčin Tržan poslal SMS-sporočilo. Avčin-Tržanova pa je sporočilo poslala naprej Francu Čebulju, ki ga je vsebina tako razžalila, da je proti Žarniću vložil predlog za pregon zaradi kaznivega dejanja obrekovanja. Tožilstvo je sledilo predlogu in tako se je Roko Žarnić včeraj znašel na zatožni klopi kranjskega okrajnega sodišča.

V SMS-sporočilu (navajamo slovnično nekoliko popravljen izpis), ki ga je prek Avčin-Tržanove dobil Čebulj, piše: »Prebral sem članek v Delu in je novinarka zelo lepo zaključila. Kdor ima malo pameti, vidi, da oni nerga brez veze v maniri 'drž tatu, da bom sam lahko tlačil v svojo malho'. Gubi igro, vso municijo je porabil, jaz bom projekt prepustil nasledniku, pa naj njega napiči EU, če bo hotel kaj delati po politično domače. Mislim, da še dolgo tam ne bo tekla voda. In jaz itak nič ne morem, ker ne obvladam ministrstva.:)«. Čebulja je seveda najbolj zmotilo to, da je minister zapisal, da namerava pri tem projektu še kaj »stlačiti v svojo malho«, s čimer je namigoval, da se bo Čebulj osebno okoristil.

»Za ta projekt si prizadevamo že šest let. Resnično sem bil užaljen in prizadet, saj sem v projekt vložil zares veliko truda. Ne glede na to sem se bil pripravljen tudi poravnati, a Žarnić ni bil za to,« je včeraj povedal Franc Čebulj. Roko Žarnić ni ne ob prihodu ne ob odhodu s sodišča ali v njem povedal ničesar. Na sodišču sta dva uslužbenca občine, ki sta prav tako delala na projektu, zatrdila, da je bil Čebulj res prizadet, saj se je osebno zelo zavzemal za gradnjo vodovoda. Čeprav je Avčin-Tržanova v postopku že razložila, kako je bilo s prepošiljanjem SMS-sporočila, in se je na prvi obravnavi Žarnićev odvetnik strinjal, da zaslišanje na glavni obravnavi ni potrebno, si je včeraj, ko so dvorano zasedli tudi novinarji, premislil. Kljub očitkom tožilstva, da gre za zavlačevanje postopka, je sodnica morala slediti zakonu in bo Avčin-Tržanovo zaslišala na glavni obravnavi 16. decembra, ko bi bila lahko znana tudi sodba. Čebulj je v predlogu za pregon sicer zahteval 25.000 evrov odškodnine.

Glede krvavškega vodovoda pa je imel nekdanji minister vsaj v enem delu spornega SMS-sporočila zagotovo prav, in sicer, ko je zapisal, da »tam še dolgo ne bo tekla voda«. Projekt so v zadnjih dveh letih pripeljali tako daleč, da imajo vsa gradbena dovoljenja in denar, a se hudo zapleta z izbiro izvajalca del in stalnimi pritožbami in revizijami javnega razpisa. pk