Kralji so tekmo v Uniondalu na Long Islandu začeli dobro in bili v prvi tretjini v strelih na gol boljši z 10:7, vendar se mreža ni zatresla ne na eni in ne na drugi strani. V drugi tretjini so na ledu zagospodarili gostitelji, ki so po nekaj minutah povedli z 2:0. Najprej je gol dosegel Casey Cizikas, na 2:0 pa je povišal Aaron Ness.

Kopitar si je povsem na koncu tega dela igre prislužil izključitev zaradi oviranja domačega vratarja Kevina Poulina, ko ni mogel zaustaviti silovitega naleta proti golu in je namesto ploščka padel čez vratarja v gol. Domači napadalec Matt Martin ga je sicer vlekel iz gola za dres, vendar se mu Kopitar ni pustil izzvati. Ne glede na to je šel na klop za kaznovane, s katere se je v tretji tretjini skupaj z ekipo vrnil kot prerojen.

Po petih minutah in 34 sekundah ostre in fizične igre je Kopitar izza domačih vrat našel Vojnova, ki je plošček potisnil mimo Poulina za znižanje na gol zaostanka. Sledil je zadetek Pearsona za izenačenje v 13. minuti igre, le minuto in 27 sekund pred koncem pa je zmagoviti zadetek za kralje po podaji Vojnova dosegel Toffoli.

"Mislim, da smo tekmo začeli kar obetavno, imeli nekaj priložnosti, vendar nismo dali gola. Druga tretjina ni bila najboljša. Malo smo se namučili, tekmeci pa so dali dva gola. V tretji tretjini smo spet zaigrali tako, kot je treba, in uspelo nam je doseči tri gole, kar je bilo na koncu dovolj za zmago," je takoj po tekmi za STA povedal Kopitar.

Obljubil nastop na OI v Sočiju, kjer bi rad igral z bratom

Slovenski zvezdnik je s svojo igro v letošnji sezoni še kar zadovoljen, vendar si želi doseči kakšen gol več. "Ampak upam, da tudi to še pride," je po tekmi proti otočanom povedal Kopitar, ki je doslej zbral štiri zadetke in 14 podaj. Obenem računa, da se bo s kralji tudi letos uvrstil v končnico, kjer bodo spet skušali iti do konca in zaigrati v finalu tekmovanja za Stanleyjev pokal.

Na vprašanje, ali bo zaigral za reprezentanco Slovenije na olimpijskih igrah v Sočiju februarja prihodnje leto, je Kopitar odvrnil, da zagotovo, "če bo le zdrav". V napadu pa bi najraje zaigral s svojim bratom Gašperjem Kopitarjem, ki igra za švedsko drugoligaško ekipo Mora, vendar je dodal, da bo to odvisno od selektorja izbrane vrste, njunega očeta Matjaža Kopitarja. "Najraje bi na olimpijskih igrah igral z bratom. To bi bila zame res lepa izkušnja. Bomo pa videli, kako se bo oče odločil," je z nasmehom odvrnil Kopitar.

Kopitar je letos edini Slovenec v ligi NHL, saj se je Jan Muršak iz Detroita preselil čez ocean v rusko hokejsko ligo (KHL) k ekipi Amur Habarovsk. "Jan je prišel v zelo težak položaj. Detroit je imel zelo dobro ekipo in vanjo je bilo zelo težko priti. Vsi vemo, da je Jan zelo dober igralec, ni pa se mu izšlo najbolje, kar je res škoda. Ampak mislim, da ima sedaj zelo pomembno vlogo v svoji ekipi v ligi KHL, kar pa tudi ni tako slabo," je usodo nekdanjega kolega v prvenstvu NHL še komentiral Kopitar.