Vodstvo Mestne četrti Magdalena se trmasto upira umestitvi restavracije v prostore opuščene picerije Ču-ču. »Nasprotujemo vsakršni gostinski dejavnosti v spomeniško zaščitenih objektih na Gorkega 34 in še naprej podpiramo načrtovane projekte medgeneracijskega centra,« je sporočil svet mestne četrti, ki od župana terja sklic zbora krajanov. »Zavedanje, da je število gostinskih lokalov v neposredni bližini največje mariborske osnovne šole že preveliko, problematiko le še stopnjuje.«

V prostorih mestne četrti so omogočili tudi zbiranje podpisov, ki ga je napovedala anonimna civilna iniciativa. »Vse krajane pozivamo, da se nameri župana takoj upremo, ker deluje proti naši volji, in podpišemo peticijo za medgeneracijsko in otroško središče brez romske gostilne, ki je le zlorabljeno orožje v rokah kapitalistov,« je zapisala na letak.

Na ta poziv se je v sredo zvečer odzvalo približno 50 ljudi, podpisovanje se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh v času uradnih ur. Predsednica mestne četrti Jožica Lešnik Švajger je že napovedala protest zoper gostilno. »Verjetno bomo morali prebivalci naše mestne četrti predstavnikom in uradnikom v občini jasno povedati svoje mnenje tam, kjer ga najbolj razumejo, na ulici,« je zagrozila.

Župan Fištravec je ob današnjem podpisu najemne pogodbe napovedal, da bo sklical zbor občanov. Razložil bo občanom, da romska restavracija ne ogroža izvedbe medgeneracijskega centra, saj je v občinskem kompleksu več kot dovolj prostora za obe dejavnosti.

»Ta odisejada nam je pustila pri tej predaji grenak priokus. Čemu je bilo treba, da se je projekt socialnega podjetništva, ki ima namen zaposliti pet oseb, tako zavlekel?« se je spraševal Štefan Simončič iz Epeke. »Delo je zaman, ako politični odločevalci dopustijo, da se sožitje prevesi v sovraštvo, kot se je zgodilo v našem primeru.«