Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za SP

Grčija-Romunija (vsota 2,5 gola)
1 (=manj)

Grkom se je kljub večno »ogabni« igri ponovno uspelo prikrasti na prag svetovnega prvenstva in za nameček so v dodatnih kvalifikacijah srečno dobili enega od dveh najlažjih nasprotnikov. S tem seveda še niso zmagali, saj se bodo morali na igrišču pošteno potruditi, a proti Romunom vseeno veljajo za kar velike favorite. Na prvi tekmi bo verjetno cilj obeh trenerjev, predvsem domačega, da ne dobita gola. To bo nekoliko težje uspelo gostom, saj bodo Grki vendarle pod pritiskom navijačev morali zaigrati nekoliko podjetneje, kar jim bo proti ne ravno briljantnim Romunom sigurno prineslo kakšno priložnost. Izid, ki se najbolj ponuja pri tej tekmi, je domača zmaga z 1:0, a nogomet je nepredvidljiv, je pa vseeno težko verjeti, da bi bili lahko gledalci v Pireju danes priča kakšni goliadi. (7/10)

Nogomet - Prijateljske tekme

Danska - Norveška
1

Norvežani so trenutno tako slabi, kot niso bili že dolga leta. Njihovo realno mesto na Fifini lestvici je v tem času verjetno okoli 50 mesta, o njihovi šibkosti pa pričajo tudi zadnje tekme, ko so se nasprotniki večinoma poigravali z njimi, med njimi je bila tudi Slovenija (3:0). Danci bi to utegnili izkoristiti za dober rezultat, ki jim bo dal krila za prihodnje kvalifikacije, navijačem pa se bodo tako vsaj malo oddolžili za neuspešen cikel, v katerem so na koncu sicer prišli do drugega mesta v skupini, a bili nesrečneži, ki so izmed devetih drugouvrščenih edini ostali brez dodatnih kvalifikacij. (7/10)

Nogomet - Prijateljske tekme

Italija-Nemčija (oba data gol?)
1 (=da)

V Milanu se obeta nogometna poslastica, saj Italijanom in Nemcem ne manjka kvalitete, oboji pa lahko po koncu uspešnih kvalifikacij zaigrajo sproščeno. Nemški stroj v zadnjem obdobju melje vse pred seboj, o moči elfa pa veliko pove podatek, da je na zadnjih devetih tekmah vselej zabil vsaj 3 gole, brez doseženega gola pa je na zadnjih 37 tekmah ostal le enkrat proti Nizozemski (0:0)! Čeprav je italijanska obramba pregovorno odlična, pa je v zadnjem času nekoliko ranljiva (na zadnjih šestih tekmah so azzuri prejeli 9 golov), zato ne gre dvomiti, da bo na tej prijateljski tekmi klonila vsaj enkrat. Vprašanje pri tej stavi je torej predvsem, če bodo zadeli Italijani, kar pa bi se prav tako moralo zgoditi, saj igrajo doma, v zadnjem času pa nimajo prav dosti težav z učinkovitostjo. Obeta se lepa tekma in verjetno kar nekaj golov. (8/10)

Košarka - Mednarodni – Evroliga

Crvena zvezda - Lietuvos Rytas/+2,5/
1

Zvezda je na začetku novembra nesrečno izgubila doma proti Panathinaikosu, a je nato presenetila z zmago v Španiji. Ni dvoma, da je beograjsko moštvo, ki se je pred sezono precej okrepilo, zelo kvalitetno, ob izjemni podpori s tribun pa ga bo v Pionirju vsakemu težko premagati. Vročico beograjske dvorane in parketa bodo tokrat občutili Litovci, ki so v tej skupini praktično edino moštvo, proti kateremu Crvena zvezda že v naprej računa dve zmagi, brez katerih ne more niti pomišljati o uvrstitvi v top16. Danes torej tekma za biti ali ne biti za rdeče-bele, ki bodo po visoki zmagi proti Cedeviti verjetno uspeli ponovno navdušiti svoje privržence. (7/10)

Košarka – ZDA – NBA

Indiana – Milwaukee
1

Indiana je sijajno začela sezono in je po osmih tekmah edina v ligi še neporažena. Njiena serija se bo skoraj zagotovo nocoj nadaljevala, saj ji Milwaukee po nobenem kriteriju ne bi smel biti kos. Bucksi so v dosedanjih sedmih tekmah uspeli premagati le skromna Boston in Cleveland, kar je dovolj zgovoren podatek o tem, kakšna je razlika v kvaliteti med nocojšnjima tekmecema. (9/10)