PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Nigerija-Etiopija/2,5/
2
Nigerija si je pot v Brazilijo praktično zagotovila že na prvi tekmi v Addis Abebi, vendar pa selektor Keshi ničesar ne želi prepustiti naključju in je tudi tokrat vpoklical najboljše nogometaše, kar jih premore država. Obi Mikerl, Obinna, Shola Ameobi in soigralci lahko tole tekmo sami spravijo čez dva gola, vendar imam občutek, da bodo tudi Etiopijci danes vsaj enkrat zadeli ter se s tem dostojno poslovili od tekmovanja. Recimo 4-1 za domače..

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Nizozemska-Japonska
1
Van Gaal ni mogel počakati in je že kar tri dni pred tekmo objjavil začrtno enajsterico, v kateri bo sicer kar precej sprememb, predvsem v obrambi, nov pa je tudi vratar Cillessen. Tekma bo v Genku, tako da so Nizzoemci praktično domačini in mislim, da lahko azijsko ekipo premagajo tudi brez Van Persieja. V zavesti je potrebno imeti to, da so Van der Vaart, Strootman, Robben in Lens ob primernem dnevu sami zmožni ne le napolniti, ampak zrešetati mrežo nasprotnika v tem rangu. Japonci (trenutno) niso svetovni vrh, oranje pač!

Košarka - Slovenija - 1.liga

Slovan-Polzela
2
V Slovanu se ob jubileju kluba ustanovitelji verjetno v grobu obračajo. Klub nima praktično nič denarja, zato so storili najpametneje in se usmerili k doma vzgojenemu kadru oziroma mladim igralcem. Hopsi so v odlični seriji treh zmag (vse so bile z razliko nad 10 točk) in mislim, da tudi proti kodeljevškemu "vrtcu" Udrih in Jagodnik s soigralci ne bosta imela prevelikih težav.

Rugby - Mednarodni - Prijateljske tekme

Wales-Argentina
1
Zadnji vikend je Argentina kljub solidnemu drugemu polčasu gladko izgubila proti Angležom (12-31), danes pa se bodo na Milleniumu srečali proti izbrani vrsti Walesa. Slednji so se v nedeljo dobro upirali Springboksom, v tej tekmi pa se bodo Argentincem skušali maščevati za lanskoletni poraz. Gavči v Cardiff prihajajo s štirimi spremembami v ekipi, a bi danes tudi sicer zelo težko prišli do zmage.

Smučanje - Levi - Slalom (Ž)

Holdener W.-Kirchgasser M.
1
Tukaj mi kvote ne gredo čisto v račun. Wendy je bila lani eno izmed največjih odkritij sezone, v slalomskem seštevku je zasedla 6. mesto in od Kirchgasserjeve zbrala kar 128 točk več. Kje je potem logika, da je Avstrijka postavljena v duel kot favoritinja, še posebej, ko dodam podatek, da je Švicarka lani prav vse slalome speljala do konca!?