Zasedba iz mesta ob Savinji je v uvodnih štirih krogih in pred skoraj enomesečnim premorom premagala ruski Sankt Peterburg in ukrajinski Motor iz Zaporožja, klonila pa s hrvaškim Zagrebom in nemškim Rhein-Neckar Löwnom. Konec tega in prihodnjega tedna se bo dvakrat pomerila z imenitno zasedbo iz mesta v neposredni bližini Blatnega jezera, ki ima na svojem računu štiri zmage iz štirih dvobojev.

"Veszprema ni potrebno posebej predstavljati. Gre za ekipo, ki se spogleduje s končno zmago v ligi prvakov. Madžari so v minulih letih investirali veliko denarja v ekipo, temu primerne so tudi njihove ambicije," je uvodoma dejal celjski trener Vladan Matić in dodal: "Za naš morebiten uspeh se morajo na pravo mesto postaviti številne zadeve, kar je pred kratkim dokazal Szeged. Udarni mož Veszprema Laszlo Nagy je imel na tej tekmi slab dan, Szeged pa je to s pridom izkoristil. Iluzorno je pričakovati, da se bo to zgodilo tudi na nedeljskem dvoboju v Celju. Mi moramo ponoviti obrambo, ki smo jo igrali na zadnji tekmi, v napadu pa narediti čim manj napak in prikazati pametno predstavo. Na tej tekmi nimamo kaj izgubiti, saj nihče ne pričakuje zmage. A lahko dobimo zelo veliko, zato moramo tekmo odigrati sproščeno, brez pritiska, na igrišču pa dati vse od sebe in iti na zmago."

V celjski igri so škarje in platno v rokah slovenskega reprezentanta Sebastiana Skubeta, ki je pred mikavnim nedeljskim obračunom dejal: "Igrati moramo vrhunsko obrambo, le v tem primeru lahko dosežemo takoimenovane lahke zadetke. Mislim, da bomo imeli na postavljeno obrambo več preglavic, saj je njihova obramba čvrsta in zelo visoka, za njo pa sta dva zelo dobra vratarja Nandor Fazekas in Mirko Alilović. Čeprav bodo imeli Madžari številčno podporo na tribunah, bi lahko bili gledalci tisti, ki bi nas na igrišču ponesli, kot so nas na lanski tekmi s Kielom in Hamburgom."

Nedeljsko tekmo v dvorani Zlatorog bosta sodila Norvežana Andre Hansen in Oistein Pettersen, delegat pa bo Srb Božidar Đurković.