Rokometaši iz Šaleške doline so v generalki za mednarodni obračun zlahka opravili z novomeško Krko, v Španijo pa bodo odpotovali brez Luke Dobelška, Darka Cingesarja in Kristiana Bečirija, ki so poškodovani.

Na nasprotni strani igrišča jim bo stala kakovostna španska zasedba, ki na dosedanjih štirih tekmah v skupini D še ni okusila slasti zmage, ima pa dva neodločena izida z nemškim Flensburgom in švedskim Drottom ter dva poraza z branilcem evropskega naslova iz Hamburga ter danskim Aalborgom.

Španci ostali brez prvega strelca

"Pred nami je težko gostovanje. Gre za kakovostno ekipo, čeravno je po naših informacijah ostala brez prvega strelca, Kubanca Rafaela Capota, ki je menda odšel v Katar. V tem trenutku ne vemo, ali so Španci kadrovsko vrzel zapolnili z novim igralcem. La Rioja goji klasično špansko igro, v obrambi se zanaša na različici 6-0 in 5-1, obe pa sta zelo gibljivi in globoki. Upam, da se bomo v teh dveh dneh dobro pripravili na obračun v Logronu," je dejal velenjski trener Ivan Vajdl.

Velenjčani se bodo na pot proti Pirenejskem polotoku odpravili v petek ob 6. uri, po avtobusni vožnji do Benetk pa jih nato najprej čaka letalski transfer do Madrida, nato do Bilbaa, od tam pa avtobusna vožnja do Logrona.

Tekma v Španiji ne bo odločilna

"V Španiji bomo nastopili oslabljeni, a upam, da so drugi igralci dovolj dobro pripravljeni. Na sredini generalki proti Novomeščanom se nismo preveč utrudili, v vsakem primeru se bomo v soboto gnali do skrajnih meja. Z morebitno zmago se lahko znova pridružimo boju za osmino finala, poraz pa nas lahko močno oddalji od tega cilja, čeravno tekma v Logronu ne bo usodna," je na koncu dodal Vajdl.