* Dvorana Eisarena Salzburg, gledalcev 1800, sodniki: Berneker, Podlesnik (glavna), Dreier, König (vsi Avstrija).

* Strelci: 1:0 Milam (Roe, Meckler, 5.), 2:0 Motzko (Latusa, Cullen, 24.), 3:0 Brophey (Boivin, Keith 34.), 4:0 Heinrich (Fahey, Kristler, 38.), 5:0 Motzko (Latusa, Lynch, 40.), 5:1 Ulmer (Verlič, Mušič, 40.), 6:1 Heinrich (Roe, Raffl, 51.), 7:1 Welser (56.).

* Kazenske minute: Red Bull Salzburg 14, Telemach Olimpija 8.

Ljubljančani so ligaško tekmovanje v ligi Ebel po reprezentančnem premoru nadaljevali tako, kot so ga končali. Z visokim porazom, potem ko so nazadnje doma izgubili s češkim Znojmom, so tokrat položili orožje še v Salzburgu, ki za zmaje že dolgo velja za prizorišče, kjer zanje ni točk.

Zgodba je bila podobna tudi tokrat. Za Ljubljančane je prvič zaigral tudi novi branilec Kevin Macaulay, a najbogatejše moštvo lige je, kot kaže, odmor zelo dobro izkoristilo, saj so domači že od prve minute krenili v zares silovitem ritmu. Nenehno so pritiskali na ljubljanski gol, ki ga je prvih 40 minut branil Jerry Kuhn, v zadnjih 20 pa Aleš Sila.

V prvih 20 minutah bi lahko gostje iztržili kaj več, saj so zapravili tri velike priložnosti, ob koncih akcij pa so bili preveč nezbrani ali pa je odlično posredoval vratar Bernd Brückler. V nadaljevanju so domači povišali na 2:0 v trenutkih, ko se je s kazenske klopi vračal Žiga Grahut, za 3:0 pa so si zmaji gol zabili kar sami, saj je odbitek od palice Kuhhna zadel v ramo Jeffa Ulmerja in se odbil v mrežo. Ob koncu druge tretjine so Salzburžani dosegli še dva gola in pobegnili na 5:0, tri sekunde pred koncem pa je za lepotni popravek poskrbel Ulmer z golom iz bližine.

V zadnjem delu so imeli Ljubljančani še dve lepi priložnosti za znižanje, ko so imeli najprej tri igralce v protinapadu proti enemu domačinu, potem pa še Judd Blackwater, ki je bil v 48. povsem sam pred domačin vratarjem. Ob koncu pa je bil osamljen pred njim še Ulmer, a tudi ni zadel. Prav on pa je bil krivec za zadnji prejeti gol v 56. minuti, ko so imeli zeleno-beli celo številčno prednost, a mu je plošček na modri črti vzel Daniel Welser in premagal Silo za 7:1.

V ligi Ebel bodo hokejisti Olimpije naslednjo tekmo igrali v nedeljo na domačem terenu, gostje bodo hokejisti iz Szekesfehervarja.