PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Mehika-Nova Zelandija/+2/
2
Cel svet pričakuje, da bo Mehika razbila All Whitese, sam pa tega mnenja ne delim v popolnosti. Latinosi v tekočih kvalifikacijah niso bili zaman tako slabi in na koncu so jih pravzaprav rešili njihovi največji "sovražniki" Američani, ki so vrata raja zaprli Panami. Tudi nocoj bo Mehika nastopil samo s fanti iz domače lige. To pomeni, da bodo manjkali asi iz Evropskih klubov Ochoa (ajaccio), Reyes (Porto), Moreno (Espanyol), Guardado (Valencia), Aquino (Villareal), Herrera (Porto), najbolj pa bi se utegnila poznati odsotnost dos Santosa ter Chicarita. Ne rečem, da se Mehika ne bo uvrstila na SP, vsekakor pa to ne bo tako zelo gladko, kot bi si marsikdo zamislil. Danes pričakujem minimalno zmago. 

Nogomet - Norveška - 1.liga

Sparta Sarpsborg-Ranheim/+1/
1
Sparta je obstanek izgubila v zadnjih trenutkih tekme v Stavangerju proti Vikingu. Potrebovali so tri točke, že vodili, a na koncu je obramba vseeno kapitulirala. Menim, da je razlika med 1. in 2. norveško ligo po kakovosti sicer majhna, toda Sarpsborg je bil letos doma dobvolj suveren, da verjamem v njihovo gladko zmago in odločitev o playoffu že kar na prvi tekmi.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

S.Llull (REAL) 11,5 koš.
1
Sergio Llull danes ne bo dobil kaj več kot 20 minut, v katerih ga težko vidim med igralci, ki gredo v dvoštevilsko sfero. Trik je v tem, da je imel v prvih štirih tekmah res izjemen met in že iz statističnega vidika, bi moral danes ostati "spodaj". Stavnice, s katerimi primerjam strelce, so Španca postavile za točko nižje. Ko bo tekma odločena, to pa bi moralo biti po moji oceni relativno kmalu, se bodo ključni igralci tako ali tako usedli.

Košarka - Mednarodni - Evropoka

Union Olimpija-Paris/+6,5/
2
Kdor še vedno verjame v to moštvo Olimpije, mora biti ali mentalni bolnik ali pa bolestni navijač ljubljanskega moštva. Z joksimovićem na PG in Drobnjakom na parketu v odločilnih trenutkih tekem zmaji v Evropi nimajo kaj iskati. Nocoj pričakujem (vsaj) tesno tekmo, bojim pa se poraza. Mi lahko kdo pojasni, na podlagi česa smo favoriti?

Košarka - ZDA - NBA

R.Rubio (MIN) 8,5 koš.
1
Rickyeva funkcija pri Wolvesih je jasna - tu je predvsem zaradi razigravanja soigralcev in zato ni nič čudnega, da so ga tudi ostale stavnice postavile pri en koš nižji meji. Na zadnjih šestih tekmah je le enkrat presegel ponujeno mejo.