Delo z imenom Tri študije Luciana Freuda (Three Studies of Lucian Freud) naj bi kupil newyorški agent William Acquavella za neimenovano stranko. Cena triptiha, ki upodablja Baconovega prijatelja in tekmeca Freuda na lesenem stolu, je kar za 85 milijonov dolarjev (63 milijonov evrov) presegla oceno dražbene hiše Christie's. Obenem je za 22 milijonov dolarjev (16,3 milijona evrov) presegla ceno legendarne pastele Krik Edvarda Muncha, ki je bila maja leta 2012 prodana za 119,9 milijona dolarjev (89,2 milijona evrov) na avkciji hiše Sotheby's in je do včeraj veljala za najdražjo prodano umetnino na dražbi.

Zbiranje ponudb je po pisanju časopisa New York Times trajalo vsega 10 minut, po potrditvi nakupa pa je sledil bučen aplavz publike in udeležencev. Prostor sta takoj po koncu zapustila dva vidno razočarana ponudnika. »Ponudil sem 101 milijon dolarjev (75 milijonov evrov), a ni bilo popolnoma nobenega učinka,« je dejal agent Larry Gagosian. Tretji ponudnik je bil direktor galerije Shin na Manhattnu Gyu Shin.

Ob dražbi je Brett Gorvy, ki pri Christie's vodi oddelek povojne in sodobne umetnosti dejal, da bodo cene sodobnih del le še naraščale. »Resnično verjamem, da smo na začetku nečesa novega. Ne gre le za mehurček. Je nekaj, kar ima res močne temelje,« je dodal.

Za najdražjo umetnino sicer velja delo Paula Cezanna, ki so ga leta 2011 prodali za 259 milijonov dolarjev (192,7 milijonov evrov), a ga niso prodali na dražbi.