Junak Buffala je bil Ryan Miller, ki je ubranil 43 strelov kraljev. Kralji so povedli že v drugi minuti tekme z golom Justina Williamsa, a je Buffalo izenačil v drugi tretjini, ko je bil uspešen Cody Hodgson. V tretji tretjini se je Hodgson znova vpisal med strelce za vodstvo domačih z 2:1, ko je zadel ob številčni premoči na ledu. Nekaj več kot tri minute pred koncem je Dwight King izenačil na 2:2 in izsilil podaljšek. Pri kazenskih strelih pa so bili natančnejši hokejisti Buffala.

Tik pred koncem podaljška se je poškodoval vratar Los Angelesa Jonathan Quick, med vratnicama ga je zamenjal Ben Scrivens. Los Angeles je še petič v sezoni tekmo pripeljal do kazenskih strelov, prvič se je zgodilo, da kralji niso bili uspešni izvajalci kazenskih strelov. Tokrat je kralje dobro zaustavil vratar Buffala Miller. Kalifornijci so sicer ves čas poskušali spremeniti izid, razmerje v strelih je bilo kar 45:17 v korist moštva iz mesta angelov, a je bil Miller tokrat zanesljivejši.

"Vsekakor je zelo lepo zmagati. Še zlasti je lepo, ko zmagaš doma, to zmago smo res potrebovali. Očitno smo prav na tej tekmi dozoreli kot moštvo, saj so prav vsi dojeli, kaj moramo narediti tudi takrat, ko ne gre povsem po načrtih, in tekmo pripeljati do zmage," je bil zadovoljen Miller, ameriški reprezentančni vratar, ki je bil na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010 razglašen za najkoristnejšega igralca.

V noči na sredo je bilo odigranih 11 tekem, kar šest se jih ni končalo po rednem delu, v treh je bil zmagovalec dvoboja odločen s podaljškom, tri tekme pa je odločila šele loterija kazenskih strelov.

Philadelphia Flyers so s kar 5:0 premagali Ottawa Senators, vodilno moštvo zahodne konference in lige Anaheim Ducks je doživelo poraz v gosteh pri Florida Panthers z 2:3. Moštvo Tampa Bay Lightning je z 2:1 po kazenskih strelih ugnalo Montreal Canadiens. V vrsti vodilnega moštva vzhodne konference iz Tampe ni bilo 23-letnega Kanadčana Stevena Stamkosa, ki so mu v torek uspešno operirali desno nogo, slednjo si je zlomil na ponedeljkovi tekmi z Bostonom. Stamkos je s 14 goli vodilni strelec lige NHL. Moštvo sicer še ni sporočilo, koliko časa bo hokejist odsoten in ali bo že pripravljen za nastop za izbrano vrsto Kanade na februarskih olimpijskih igrah v Sočiju.