Stamkos, ki je v tekmo vstopil kot prvi strelec lige skupaj s Sidneyjem Crosbyjem, si je po trčenju v ogrado zlomil desno golenico dobrih sedem minut pred koncem druge tretjine. Sicer se je po trčenju še poskušal postaviti na noge, a je v velikih bolečinah le nemočno padel nazaj na led, nato pa je k njemu prihitelo zdravniško osebje, ga oskrbelo in ga na nosilih odneslo z ledu.

Nekoliko pozneje se je pri Tampi poškodoval še branilec Sami Salo, gostitelji pa so to hitro kaznovali, saj sta v razmaku 20 sekund zadela Patrice Bergeron in Daniel Paille ter pomagala kosmatincem do zanesljive zmage.

Triindvajsetletni kanadski zvezdnik Stamkos, prvi izbor na naboru leta 2008 in lani prvi strelec prvenstva NHL, ki je s 14 goli tudi to sezono vodilni strelec lige, bo tako z ledenih ploskev odsoten za nedoločen čas. Lahko se zgodi, da bo moral izpustiti tudi zimske olimpijske igre v Sočiju februarja prihodnje leto, na katerih bodo Kanadčani branili zlato kolajno z iger leta 2010 v domačem Vancouvru. Za zdaj še ni znano, ali bo Stamkos moral na operacijo ali ne.

Končni izid tekme 3:0 je tik pred koncem postavil Jarome Iginla, ki je minuto pred koncem dosegel gol v nebranjeno mrežo. V vratih kosmatincev se je izkazal tudi vratar Tuukka Rask, ki je ubranil vseh 28 poskusov gostov in še 18. v karieri in drugič to sezono ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Tampa in Boston sta najboljši ekipi vzhodne konference; Tampa ima 24, Boston pa 23 točk iz 17 odigranih tekem.