Šele petič v zgodovini – po letih 1983, 1986, 2010, 2012 – se je včeraj zgodilo, da sta v finalu sklepnega mastersa igrala prvi (Nadal) in drugi nosilec (Đoković). Do londonskega finala sta tako Španec kot Srb prišla brez poraza, v prvem nizu pa je Đoković povedel kar s 3:0. Nadal je izenačil na 3:3, a je Novak znova dobil tri igre zapored in niz rešil v svojo korist po slabih 45 minutah igre. V drugem je Đoković že vodil s 3:1, 4:2 in 5:3, nato pri 5:4 izkoristil šele tretjo zaključno žogico. Dosegel je 22. zaporedno zmago (nazadnje je izgubil prav z Nadalom v finalu US Opna), zaostanek v izid v zmagah na medsebojnih dvobojih proti Špancu zmanjšal na 17:22 in iz Londona odšel bogatejši tudi za več kot 1,8 milijona evrov.

Do sinočnjega obračuna v Londonu sta 33-letni Marrero in štiri leta mlajši Verdasco izgubila vse tri medsebojne dvoboje s 35-letnima dvojčkoma s Floride. Španca, ki sta včeraj nastopila v tretjem finalu v letošnji sezoni (po enkrat sta slavila in ostala praznih rok), sta prvi niz dobila s 7:5, potem ko sta za edini in odločilni odvzem servisa nasprotnikoma poskrbela v enajsti igri za vodstvo s 6:5, nato pa sta po slabih 44 minutah tudi dobila uvodni niz.

V drugem nizu velikega finala sta obe dvojici do izida 6:6 dobili vse igre na svoj servis, zato je o zmagovalcu odločala podaljšana igra, ki je pripadla Američanoma. A odločilni niz je znova dobil španski dvojec, ki je včeraj v Londonu skupaj nastopil v svojem osmem finalu in se veselil že šeste zmage. Marrero in Verdasco sta povedla s 4:1, 6:3 in 8:5, vendar sta se Bob in Mike Bryan trikrat približala le na točko zaostanka. Nazadnje se je to zgodilo pri 7:8, a sta nato Španca dosegla dve točki zapored in poskrbela, da dvojčka Bryan v Londonu nista ponovila uspeha z lanskih olimpijskih iger v tem mestu. V Londonu sta namreč Američana lani osvojila zlato kolajno med moškimi dvojicami, sinoči pa sta ostala brez skupne 94. turnirske zmage v tej konkurenci. dek