Glavna tema debate je bil trening v ZDA, kjer bo slovenska reprezentanca sploh prvič trenirala pred uvodnimi tekmami, na katerih v preteklosti nikoli ni blestela. Od leta 2003 je bila venomer pripravljalna baza Nakiska v Kanadi, letos pa bodo hitri Slovenci trenirali na ameriškem snegu, kar predvsem pozdravlja najizkušenejši reprezentant Andrej Šporn.

O tem, kje bosta trenirali tako slovenska moška kot ženska reprezentanca, je pojasnil vodja slovenske reprezentance Dušan Blažič. »O tem, kdo trenira v Copper Mountainu, kjer je ta čas edina prava smukaška proga v ZDA, odloča en človek. Potem ko sem se vključil v zgodbo, da skušam zagotoviti trening, od njega nisem dobil nobenega odgovora. Po posredovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije smo stopili v stik z drugo osebo, ki nam za zdaj še ni dala dokončnega odgovora, ali bomo v Copper Mountainu lahko trenirali. Z imeni ne bi operiral,« je med drugim pojasnil Dušan Blažič.

»Glavna stvar, ki jo bomo potrebovali pred tekmami, bo seveda mir. Tega bomo dobili tudi v Vailu, kjer bomo trenirali v primeru, da nas ne bodo sprejeli v Copper Mountainu. Upam, da nam bo spremenjen način po letih vadbe v Kanadi prinesel boljše uspehe, da bomo dosegli kakšno vidnejšo uvrstitev,« pa je včeraj na Vranskem pojasnil Tadej Platovšek, glavni moški trener v slovenski reprezentanci za hitre discipline.