PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Rudar - Krka
1

Rudarju se v prestavljeni tekmi danes nasmiha velika priložnost, da z zmago skoči na vrh lestvice in se izenači z Mariborom, ki ima sicer tekmo manj, ostalim zasledovalcem pa uide za dve točki. Knapi si prav gotovo pred prvenstvom niso predstavljali, da bi lahko po skoraj polovici prvenstva z vijoličastimi delili prvo mesto, a ob dobri formi, poraza ne poznajo že 9 tekem, je njihova visoka pozicija povsem zaslužena. Tokrat gostijo najslabše moštvo v ligi, zato bi ob veliki motivaciji domačih 3 točke skoraj zagotovo morale ostati v Velenju, k temu pa lahko veliko pripomore tudi vrnitev najboljšega strelca Eterovića, ki je bil nekaj tekem na hladnem zaradi rdečega kartona. (7/10)

Košarka – Evrochallenge

Jaszberenyi - Krka
2

Krka je pokal eurochallenge dobro začela, saj je doma premagala močnega ruskega nasprotnika, kar ji je ponudilo dobre možnosti v boju za napredovanje iz skupine. Tokrat varovanci Aleksandra Džikića gostujejo pri Jaszberenyiju, ki v povprečnem madžarskem prvenstvu s štirimi zmagami in tremi porazi trenutno zaseda šesto mesto, v prvem krogu tega tekmovanja pa je bil v gosteh nemočen proti turškemu Tofašu (86:72), kar daje slutiti, da je to za Novomeščane vsekakor premagljiv tekmec. Če se v ligi Aba Dolenjci lahko enakovredno kosajo z daleč najboljšim madžarskim klubom, bi se lahko tudi v predmestju Budimpešte danes veselili zmage. (6/10)

Košarka - ZDA - NBA

Miami – Milwaukee
1

Miami je po neprepričljivem začetku sezone in porazoma proti Philadelphii in Brooklynu nanizal tri zmage in bil na dobri poti, da mu uspe daljša zmagovita serija, a je nato v soboto znova razočaral svoje privržence, ko je povsem nenadejano izgubil proti letos sila skromni zasedbi Bostona. LeBron James in druščina so se po skromnem začetku sezone in izkupičku 4-3 verjetno dodobra pogovorili in dojeli, da je poletja konec in da se bo treba znova resno posvetiti igranju košarke. Prva priložnost za začetek boljšega obdobja imajo prvaki že danes, ko gostijo povprečni Milwaukee, ki je do sedaj zmogel ugnati le konkurenta z dna lestvic Boston in Cleveland. (8/10)

Košarka - ZDA – NBA

Dallas - Washington
1

Dallas je solidno začel sezono (4-3), poraze pa je doživel le na težkih gostovanjih pri Houstonu, Oklahomi in Minnesoti. Po treh tekmah v gosteh bodo telički znova igrali doma, kjer bodo skušali upravičiti vlogo favorita proti Washingtonu in priti do pete zmage. Moštvo iz prestolnice je sicer na zadnjih dveh tekmah prikazalo dobro igro in ugnalo Brooklyn ter šele po podaljšku klonilo proti Oklahomi, a v Teksasu jih čaka nova visoka ovira, ki jo bodo le stežka preskočili. (6/10)