Američan je namreč prepričan, da vsi grešniki do sedaj niso bili pravično obravnavani, saj so nekaterim kolesarjem pogledali skozi prste, spet drugi so jo odnesli s hudimi kaznimi. »Če bodo vsi dobili smrtno kazen, potem se bom z njo sprijaznil tudi jaz. Če jo bodo vsi odnesli brez posledic, potem naj bo tako tudi v mojem primeru,« je v pogovoru za BBC dejal Armstrong, ki je po priznanju, da je jemal prepovedana poživila, ostal brez vseh zmag na Tour de Franceu.

Medtem je novoizvoljeni predsednik Mednarodne kolesarske zveze (Uci) Brian Cookson že napovedal ustanovitev neodvisne komisije, ki bo skušala ugotoviti, kako razširjeno je bilo jemanje prepovedanih poživil med kolesarji, športu pa s tem povrniti izgubljeno kredibilnost. V preiskavi je pripravljen sodelovati tudi Armstrong, in sicer na 100-odstotno transparenten in odkrit način, čeprav dvomi v njeno uspešnost.

»Ali menim, da bo proces koristil kolesarstvu? Ne. Mislim, da bo šport zaradi tega nazadoval za 15 let. Če se bomo vračali 15 let nazaj, zakaj ne gremo potem 30 let v preteklost,« skepticizma ni skrival nekdanji kolesar.

Armstrong sicer vse od januarja, ko je v intervjuju z Oprah Winfrey priznal jemanje prepovedanih poživil, preživlja zelo težke čase. »Težko je, zelo težko. Plačal sem visoko ceno in izgubil svoj položaj v športu, svoj ugled, utrpel sem tudi finančne izgube, saj so se tožbe nakopičile. Doživel sem ogromno osebno in premoženjsko izgubo, medtem ko so drugi s to zgodbo le pridobili,« je še sklenil dopinški grešnik.