Čeprav dvakratne evropske prvakinje na Švedskem niso blestele, pa so si z remijem priigrale tisto, kar so si želele. In sicer napredovanje v drugi krog. Večino tekme so bile sicer rahlo v ospredju domače, gostje, ki so naredile številne napake v napadu, pa so jih lovile. Ujele so jih šele v končnici tekme, a takrat naredile dovolj za pomembno točko.

Prvi polčas je bil kar podoben tistemu s prvega medsebojnega obračuna v Ljubljani. Ekipi sta si bili blizu, igra Krima (ki je na začetku sicer vodil za tri gole) pa ne tista prava. V 21. minuti je Tiselj vzel minuto odmora, s katero je hotel sprostiti svoje igralke, hkrati pa jih opozoril na preveč napak (sicer sta bili v tem pogledu obe ekipi kar precej grešili).

A napotki niso prav zalegli, za nameček pa je v 23. minuti rdeč karton zaradi prekrška nad Louise Sand dobila Katarina Krpež. V teh trenutkih je bilo razmerje moči dokaj enakovredno, tudi rezultatsko sta si bili ekipi blizu. A nove Krimove nezbranosti v napadu so znale domače unovčiti v 25. in 26. minuti, ko so z zadetkoma Jamine Roberts in Sandove ušle na 15:12. S tremi zadetki prednosti so Švedinje tudi končale prvi del.

V uvodu drugega polčasa je Tamara Mavsar z dvema uspešno izvedenima sedemmetrovkama Krimu priigrala priključek (15:16), slovenske prvakinje so nato imele še napad za izenačenje, a je žoga po strelu Barbare Lazović zadela le okvir vrat. Domače, ki z dobro obrambo (svoje je dodala še teh trenutkih razpoložena vratarka Filippa Idehn) niso dopustile razvoja Krimovega napada, so spet ušle za dva gola, gostjam pa ni pomagala niti prednost igralke več.

Kazen je sledila v 40. minuti, ko je Jenny Alm zadela za 18:15. Kljub neprepričljivi predstavi so se gostje spet približale na zadetek zaostanka, nato pa z zgrešenimi streli Švedinjam dopustile nov pobeg. Pri izidu 21:18 je Tiselj vzel novo minuto odmora, a ta ni obrodila želenih sadov. Švedinje so ohranjale dva, tri gole prednosti. A v tekmi s številnimi nihanji to ni bilo dovolj za mirno končnico domače ekipe.

V 54. minuti so namreč krimovke kljub dvema igralkama manj prišle do novega upanja (22:23). V 56. minuti so imele gostje dve igralki več na igrišču, Mavsarjeva pa je s svojo šesto sedemmetrovko izid izenačila na 23:23. Andrea Penezić je nato dobri dve minuti pred koncem Krim po dolgem času popeljala v vodstvo, Neli Irman pa je minuto in pol pred koncem po protinapadu zabila za 25:23. Ida Oden je nato znižala na 24:25, Penezićeva je 20 sekund pred zadnjo sireno zgrešila svoj strel, pet sekund pred koncem pa so imele domače na voljo strel s sedmih metrov za izenačenje, ki so ga tudi unovčile.