PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Poljska - 1.liga

Koszalin/+6/-Anwil Wloclawek
1
Ravno včeraj sem zasledil novico, da je pri domačih nov trener postal Gašper Okorn, ki s poljsko košarko ima izkušnje, saj je pred nekaj sezonami že vodil Czarni Slupsk. Koszalin je letos še brez zmage in mislim, da se bodo nocoj zelo potrudili za prvi par točk, saj jih bo navsezadnje prenašala tudi televizija. Gostom manjka ključni PG Graham.

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus-Napoli/oba gol/
1 (=da)
Tudi Serie A ni več tako zaprta liga, kot pred leti. Napoli in Juve oba gojita relativno napadalen nogomet, imata mojstrske napadalce, ki so sposobni nasprotnikovo obrambo včasih kar pošteno osmešiti. Llorente, Tevez, Vidal, Pirlo, Higuain, Hamšik ... ta imena so garancija za atraktivno tekmo in -  seveda - gole! Če bi že moral napovedati končni izid, bi rekel 2:2.

Nogomet - Španija - 1.liga

Betis-Barcelona (oba data gol?)
2 (=ne)
Betis je v težki krizi. Potem ko sem temu seviljskemu moštvu pred sezono napovedoval boj za zmago v Evropa ligi in konkurenčen boj v La Ligi, ima sedaj trener Mel resne težave, da sploh pokrpa začetno enajterico. Od fantov, ki so bili pred sezono resni kandidati za to, da bodo redno začenjali, nocoj manjkajo Paulao, Lorenzo Reyes, Perquis, Ruben Castro, Eder Vilarchao, Salva Sevilla, Alex Martinez in Juanfran, poleg tega pa je Chica na tekmi v Levanteju dobil parni karton in nima pravice nastopa. In ravno sedaj je postalo najhuje, ko na obisk prihajajo prvaki. Morda bo zeleno-beli bunker v prvem polčasu še nekako zdržal, ampak dvomim, da bi Betisu uspelo danes najti pod do Valdesove mreže. Za tako kvoto? Vzamem!

Am. nogomet - ZDA - NFL

New York Giants-Oakland/+7,5/
1
Giantsi so po dveh zaporednih zmagah spet obudili upe na končico. Glede na to, da so v zadnjih petih sezonah po tednu počitka potem vselej zmagali in da pri gostih manjka kar nekaj ključnih igralcev tako v obrambi kot napadu (predvsem se bo poznal tekač Darren McFadden), enostavno ne vidim drugačnega scenarija, kot gladke zmage Giantsov.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Tennessee-Jacksonville/+11,5/
1
Jaxi veljajo za franšizo, ki je najbližje temu, da se ugasne ali pa vsaj preseli v kakšno drugo mesto. Letos so milo rečeno patetični, imajo 8 porazov in le še čakajo konec sezone, ker imajo potem prvi pick na draftu 2014. Titansom tale obračun velja za bitko na življenje in smrt, saj bi se v primeru poraza lahko že počasi poslovili od končnice. No, mislim, da za to ni bojazni - imajo odlične lovilce in tekače ter predvsem bolj kompaktno obrambo od Jaguarsov.