Kaj je odločilo tekmo?

Avstrijski vratar je bil zares odličen, obenem pa tudi sreče ni bilo na naši strani. Prepričan sem, da nismo odigrali slabe tekme, le začetek nas je malce odnesel. Nismo krenili tako odločno kot proti Belorusiji. Na srečo končni izid na tovrstnih turnirjih ni tako pomemben. Resda je vsakič lepo zmagati, sploh proti Avstrijcem, a tokrat nas plošček v zaključnih strelih ni ubogal.

Vas je avstrijsko vodstvo predramilo? Od takrat je bila igra Slovenije na višji ravni.

Zavedali smo se, da moramo strniti vrste, stopiti na plin in odigrati boljše. Natančno tako, kot znamo, torej disciplinirano in čvrsto. V nadaljevanju nam je to uspevalo.

So vas Avstrijci s čim presenetili?

Niti ne. Vedno igrajo zelo podobno, saj imajo bolj ali manj enako ekipo kot na nekaterih prejšnjih medsebojnih obračunih. Vidi se, da se zelo dobro poznamo med seboj.

Vas čudijo prazne tribune?

Morda je hokej bolj priljubljen v Sloveniji. Vsaj reprezentančni, potem ko imamo težave na klubski sceni. V Avstriji so drugi športi morda bolj v ospredju kot hokej.

Zadnji dan turnirja se boste udarili s Francijo. Koliko moči vam je še ostalo?

Glede tega nimamo težav. Moči je dovolj, saj selektor igra dokaj enakovredno na štiri napade, zato je vsem lažje. Normalno je, da smo hokejisti utrujeni po vsaki tekmi, a se hitro regeneriramo. Proti Franciji bomo šli na zmago in skušali prikazati dobro predstavo.