»Zadnji zahtevek za revizijo sta poslali podjetji, ki sta v neposredni povezavi z družbama, ki jima na razpisu ni uspelo. Povrhu gre za pritožnika, ki se na razpis sploh nista prijavila, ugovarjata pa pogojem razpisa. Državna revizijska komisija je tako zavrnila Cestno podjetje Kranj, ki je lastniško povezano z Gorenjsko gradbeno družbo, ugodila pa ljubljanskemu podjetju Bulding Zukić. Slednjemu je stroške revizijskega zahtevka plačal kar drugi neuspešni ponudnik, Garnol. To pa jasno dokazuje, da gre zgolj za špekulativno ravnanje, ki nam lahko prepreči, da bi pridobili evropska sredstva,« je zatrdil Čebulj, pritrdil pa mu je tudi župan Šenčurja Miro Kozelj, ki pričakuje ukrepe države na področju zakonodaje.

Vse je namreč izredno zmotila odločitev senata državne revizijske komisije pod vodstvom Nataše Jeršič, ki vlagateljem odreka možnost, da na natečajih izločijo podjetja, ki imajo neporavnane obveznosti do podizvajalcev iz prejšnjih poslov in imajo blokirane račune. Kot so zatrdili župani treh občin, so taki pogoji zanje nujni, da se ne zaplete pozneje pri izvedbi del.

Ker se začetek del zaradi revizij odmika v prihodnost, obstaja bojazen, da bi občine izgubile evropska sredstva. Na zadnjem razpisu je najnižjo ponudbo v višini 16,3 milijona evrov oddala družba Gorenje projekt, Garnol je dal kar za štiri milijone višjo ponudbo, Gorenjska gradbena družba pa še za dober milijon višjo. Omeniti velja, da sta si zadnji dve podjetji uspešno razdelili posle pri okoli 40 milijonov vrednih komunalnih projektih v Kranju, Šenčurju in Naklem, kjer sta najprej vlagali pritožbe na izbor drugo proti drugemu, nato pa vse zahtevke umaknili. Rezultat: Garnpol Jureta Krča in Gorenjska gradbena družba Branka Žiberne sta s partnerji pridobila vse projekte.