Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Nice
1

Po porazu Monaca je PSG po prejšnjem krogu znova sam na vrhu lestvice, kjer bo poskušal ostati tudi po tem vikendu. Nica ni slabo moštvo in lahko namuči vsakega nasprotnika v Franciji, na kar bo Blanc prav gotovo opozoril svoje varovance, ki so na tej tekmi v vlogi velikih favoritov, saj PSG na Parku princev letos igra zelo dobro in nasprotnikom pušča le drobtinice, saj ej na šestih domačih tekmah v prvenstvu prejel le dva gola. Po spodrsljaju proti Anderlechtu se bodo Parižani prav gotovo svojim navijačem oddolžiti z zmago. (7/10)

Nogomet - Italija - 1.liga

Inter - Livorno
1

Pri Interju gotovo še niso obupali nad bojem za vsaj tretje mesto, ki prinaša igranje v ligi prvakov, a ob zaostanku šestih točk za Napolijem in Juventusom si prav veliko spodrsljajev več ne smejo privoščiti. Livorno se zdi v lovu za novimi tremi točkami pravšnji nasprotnik za črno-modre, saj imajo z njim odlično medsebojno statistiko devetih zmag na 11 tekmah, medtem ko Livorno na skalp Interja še čaka. Mazzarijev vpliv in način dela je pri igri Milančanov vse bolj opazen in Inter po treh sezonah blede igre na igrišču znova izgleda precej bolj “živ“, kar mu bo verjetno tudi tokrat prineslo tri točke. (7/10)

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Bayer - HSV (vsota 2,5 gola)
2 (= več)

Obe ekipi slovita po napadalni igri in njune tekme so le redko skope z goli. V zadnjem krogu bundeslige sta sicer oba današnja tekmeca ostala brez doseženega gola, možnosti, da se kaj takega ponovi tudi danes, pa so precej majhne. Predvsem domači bodo verjetno dosegli vsaj dva gola, saj je Hamburgova obramba luknjasta kot švicarski sir. (7/10)

Nogomet - Škotska - 1.liga

Glasgow Rangers - Airdrie
1

Rangers meljejo vse pred seboj in jim lahko le čudež prepreči napredovanje v drugo najmočnejšo škotsko ligo. V prvenstvu so v 11 krogih nanizali 11 prepričljivih zmag, v povprečju pa na tekmo zabijejo štiri gole, medtem ko so jih prejeli le 6. Tokrat na Ibrox prihaja zadnjeuvrščeni Airdrieonians, ki si lahko le želi, da ne bo doživel blamaže. Verjetno bi težko našli nogometno tekmo, kjer bi bil kdo tako velik favorit, kot je danes Rangers, zato bi to 1ko mirno poimenoval za “fiks dneva“. (10/10)

Košarka - ABA liga

Szolnoki - Union Olimpija /+6,5/
2

Ljubljanski košarkarji še vedno nihajo v igri in si na vsaki tekmi še vedno privoščijo preveč črnih minut. Pred dnevi so bili v Nemčiji na dobri poti do tretje zmage v evropskem pokalu, a so v končnici odpovedali, izkazal pa se ni niti trener Pipan, ki je v zaključku igral brez najbolj razpoloženih igralcev. Slej ko prej se bodo karte zložile tudi v prid zmajev in bodo prišle zmage, saj trenutno razmerje zmag in porazov ne odraža realnega stanja. Predvsem v ligi Aba Olimpija nikakor ne sodi na zadnje mesto in le vprašanje časa je, kdaj se bodo Ljubljančani začeli vzpenjati po lestvici. Prvo priložnost za prvo zmago imajo že nocoj, ko gostujejo na Madžarskem, kjer jih čaka soliden tekmec, a nikakor ne nepremagljiv. (5/10)