Otvoritvi obeh dogodkov se bosta zgodili ob 10. uri, Ljubljanske vinske poti pred Mestno hišo in Županskih vin v njej. Sama vinska pot bo trajala do pete ure popoldan, stojnice pa se vijejo skozi staro mestno jedro in bodo stale na Mestnem trgu, Stritarjevi ulici, srednjem mostu Tromostovja in na Cankarjevem nabrežju. Prireditev Županska vina v Mestni hiši bo trajala do 14. ure.

Stojnice bodo po lokacijah razporejene glede na vinorodni okoliši

Ljubljanska vinska pot poteka že šesto leto zapored in letos se bo na skoraj 100 stojnicah predstavilo preko 120 ponudnikov vinsko-kulinaričnih dobrot iz vse Slovenije. Stojnice bodo po lokacijah razporejene glede na vinorodni okoliši, kar bo sodelujočim olajšalo predstavitev okoliša, obiskovalcem pa omogočilo pokušino in primerjavo vinsko-kulinaričnih dobrot znotraj okoliša. Na vinski strani bo šlo predvsem za mlada vina, to je vina letošnjega letnika (2013), na kulinarični pa prvenstveno za pridelke in proizvode jeseni ter martinove jedi. Na Martinovanju v Ljubljani bodo obiskovalce spremljali številne kulturno-umetniške predstave, ki jih bodo pripravili nastopajoči iz cele Slovenije: Papirniški pihalni orkester Vevče, Ansambel Tomaža Rota, Vokalna skupina Domen, Folklorna skupina Blaž Jurko Razbor, Folklorno društvo Gornja Radgona.

Županska vina iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije

Županska vina v Mestni hiši pa so sicer lanskoletna novost in na dogodku se bodo s svojim županskim, protokolarnim vinom predstavili župani/ županje iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije. Med drugim lahko poizkusite tudi vino Ljubljanske vinske poti 2013 po izboru župana Zorana Jankovića.