Selektor pravi, da ste izpolnili vsa njegova pričakovanja.

Res je. Želeli smo si dobrega začetka in ga izpolnili s hitrim vodstvom z 2:0. Beloruski selektor je moral reagirati, verjetno je igralcem tudi malo zagrozil, da so se zmogli zbuditi. Če potegnem črto, lahko ugotovim, da smo bili boljši vso tekmo. Naša zmaga je zaslužena.

V zadnji tretjini ste se zelo potrudili v obrambi, da je Kristan ohranil nedotaknjeno mrežo.

Robert je odigral dobro tekmo. Vsa ekipa mu je pomagala, da ni dobil zadetka. Belorusom nismo dopustili preveč odprtih strelov.

Slovenski dres ste oblekli po letu dni. Občutki?

Izvrstni. Naša peterka je delovala dobro, saj smo dosegli dva zadetka in si ob tem ustvarili še kopico priložnosti. Zdaj moramo to igro še nadgraditi. Najbolje, da že na derbiju z Avstrijo.

Medsosedske tekme so vedno nekaj posebnega, kajne?

Imate prav. Ker Hrvati niso tako dobri v hokeju kot Slovenci, gojimo z Avstrijci največje rivalstvo. Verjamem, da smo boljši tudi od severnih sosedov. Lani smo jih v Tivoliju premagali. Le upam lahko, da jih bomo tudi na njihovem terenu tukaj v Innsbrucku. Moramo pa vedeti, da imajo dobre posameznike, zagotovo se niso po slučaju uvrstili na olimpijske igre v Sočiju.

Igralci ponavljajo, kako dobro vzdušje je slačilnici. Kaj bi vi rekli?

Prav imajo, ko govorijo o pozitivni energiji. Vendarle je drugače, ko prideš iz klubskega okolja med rojake, zato se vedno z veseljem odzovem povabilu selektorja. Zelo uživam v igri. Lepo je, ko se sredi sezone zberemo na tovrstnih turnirjih.