Slovaška liga verjetno ne izpolnjuje vseh vaših ambicij, kajne?

Zagotovo so bile želje nekaj drugega in te želje še vedno obstajajo. Delal bom na tem, da bom nekoč zaigral v boljši ligi, kot sta avstrijska ali slovaška. Za zdaj imam v Nitri mirno sezono. Tudi v zasebnem življenju smo z družino zelo zadovoljni. Hokej me je pozitivno presenetil, saj sem mislil, da bo raven igre slabša. Moram reči, da v tej ligi igrajo dobri hokejisti, ki imajo dovolj znanja in so uspešni v zaključnih strelih. Tukaj zagotovo ne bom nazadoval. Igra je v primerjavi z EBEL manj groba, več poudarka je na tehniki. Za zdaj mi Slovaška odgovarja.

Imate veliko dela?

Morda malo manj kot v zadnjih letih, imajo pa napadalci v slovaškem prvenstvu več izrazitih priložnosti za dosego zadetka. Za vratarje je zelo naporno, ko ima tekmec igralca več. Tega je na Slovaškem manj kot v EBEL.

Ste se hitro prilagodili na okolje?

Nitra je manjše mesto, kar mi zelo odgovarja. Družina ima vse na dosegu roke. Vrtec za hčerko in dvorana sta blizu doma. Hitro smo se ustalili.

V Zagrebu ste bili ljubljenec občinstva. Kako je v Nitri?

Verjemite, da se s tem ne obremenjujem. V Zagrebu je bila kakšna stvar kdaj tudi malo napihnjena. V Nitri nimam težav z navijači. Imam občutek, da me imajo radi, a treba se je vseskozi dokazovati. Le tako te ljudje cenijo. Jaz bom dal vedno vse od sebe.

Ste zadovoljni s formo?

Še kar. Forma se dviga, je pa letošnja sezona zelo posebna. Imamo dve reprezentančni akciji, sploh olimpijske igre v Sočiju so izjemna stvar. Večinoma je vse usmerjeno v Soči. Klubska sezona je praktično za vse reprezentance podrejena olimpijskim igram. To se dogaja z namenom, da bomo v Rusijo prišli najbolje pripravljeni. Glava mora biti umirjena, da lahko na ledu pokažeš vse, kar znaš.

So vam bolj pomembne olimpijske igre ali svetovno prvenstvu skupine B v Seulu?

To je težko reči. Na svetu ni močnejšega hokejskega turnirja, kot ga bomo doživeli na olimpijskih igrah. Nekaj posebnega bi bilo, če bi v Sočiju v konkurenci enajstih najboljših reprezentanc zmagali. Za vse fante bi bila to življenjska tekma. Obenem gre za veliko priložnost, da se dokažemo. Marsikomu se lahko zaradi predstav v Rusiji na široko odprejo vrata. Trenutno je najbolj pomemben Soči, potem pa bomo seveda razmišljali o Južni Koreji. V Seulu bo cilj vrnitev v elito.

Spomladi ste se v Zagrebu razšli na neprijeten način. Zdaj Medveščak igra v KHL. To je liga, o kateri ste sanjali.

Res je, bil sem zelo blizu KHL. Če bi rekel, da mi ni žal, da ne igram v tej ligi, bi se zlagal. A tako je pač naneslo. Ne bom še enkrat pogreval zadeve, kaj vse je bilo v Medveščaku. Z določenimi ljudmi v klubu sem stal v dobrih odnosih. Če bodo želeli, jim bom vedno pripravljen pomagati. Vesel sem, da igrajo dober hokej in so uspešni.

Kako je Stockholm vplival na vašo kariero?

Pri ponudbah je vedno zapleteno. Nobena ponudba ni bila že tako daleč, da bi se dogovorili. Zagotovo je bil pika na i Stockholm. Ne le zame, ampak za marsikoga. Vsi so spremljali svetovno prvenstvo in bili na preži za kvalitetnimi igralci. Vemo, da smo na Švedskem storili manjši spodrsljaj. Bili smo zelo blizu, a nam ni uspelo, toda zdaj je to pozabljeno. Vedel sem, da bi v Stockholmu lahko prepričal kakšnega delodajalca, a na žalost se to ni zgodilo. Nič hudega. Vesel bom, če bom imel v Nitri mirno sezono. Možnosti se bodo zagotovo še kdaj odprle.

Ste bili še dolgo časa razočarani?

Niti ne. Jaz sem takšen tip igralca, da vem, kakšna je realna slika Slovenije. Če želimo premagati zveneča imena, moramo odigrati vrhunsko tekmo in imeti dovolj športne sreče. Največjim ekipam smo zelo blizu in delamo na tem, da bi bili še bližje. Sploh se ne bojim, da nam kmalu ne bi uspelo pripraviti odmevnega rezultata.

Kaj pričakujete od turnirja v Innsbrucku?

Škoda, da bo to naš zadnji turnir pred Sočijem. Ne zato, da ne bi bili uigrani, ampak zato, ker se imamo v reprezentanci zares prijetno. Fantje se odlično razumemo, v slačilnici si vsi napolnimo baterije. V Innsbruck smo prišli uživat in seveda zmagat. Pokazati moramo vse, kar znamo. Ne dvomim, da ne bi dobro odigrali. Rezultat resda ne bo v ospredju, a vseeno bo pomemben vtis.