Na programu je bilo devet tekem, kar štiri so se končala po kazenskih strelih, še na dveh pa je bil zmagovalec znan šele po podaljšku. V San Joseju je zmagovalca v četrti izmenjavi kazenskih strelov odločil Cody Hodgson. Igralci Sharks so izgubili še tretjo zaporedno tekmo, Sabres pa so zmagali šele tretjič v tej sezoni.

Po kazenskih strelih so doma z 2:3 klonili izgubili hokejisti Boston Bruins v dvoboju z Dallas Stars, prav tako po kazenskih strelih in z 2:3 pa so izgubili tudi igralci Montreal Canadiens s St. Louis Blues. V Bostonu sta bila v podaljšku krvnika Tyler Seguin in Rich Peverley, ki sta do junija še igrala za Dallas, nato pa prestopila v Boston v zamenjavo za Louija Erikssona.

Slovak Jaroslav Halak, ki je v Montrealu igral med letoma 2006 in 2010, je najprej ubranil kazenski strel Čeha Tomaša Plekaneca 48,9 sekunde pred koncem rednega dela, tudi v nadaljevanju pa tekmeci niso več spravili ploščka v mrežo mimo vratarja iz Bratislave. Alexander Steen je na trinajsti tekmi sezone dosegel trinajsti gol in je s tem najboljši v ligi. T.J. Oshie je v kazenskih strelih odločil tekmo. Kojoti so še tretjič v sezoni slavili po kazenskih streli; tokrat je Antoine Vermette v šesti izmenjavi ugnal vratarja Roberta Luonga za šesto zaporedno zmago Phoenixa.

Mark Arcobello in Taylor Fedun sta za Edmonton Oilers v rednem delu dosegla svoja prva gola v NHL, nato pa je po minuti in 55 sekundi podaljška s svojim drugim zadetkom dvoboj na gostovanju s Florido Panthers (4:3) odločil Arcobello. Ekipi Carolina Hurricanes in Philadelphia Flyers več kot 56 minut nista zadeli, nato pa je goste v vodstvo popeljal Scott Hartnell. Triinpetdeset sekund pred koncem rednega dela je za Carolino izenačil Jordan Staal, Manny Malhotra pa je v podaljšku odločil srečanje s svojim 867. golom v NHL.

Igralci Columbus Blue Jackets so doma izgubili z Ottawo Senators z 1:4, Washington Capitals pa so na svojem ledu premagali New York Islanders s 6:2. Hokejisti Calgary Flames so na gostovanju v Minnesoti sicer povedli z 1:0, igralci Wild pa so nato dosegli pet zaporednih zadetkov za gladko zmago s 5:1. Zach Parise in Mikko Koivu sta dosegla po tri točke.