Za nujno sanacijo in dokapitalizacijo se zavzema tudi vodja misije IMF v Sloveniji Antonio Spilimbergo, ki rezultatov pregledov bank ne pozna, guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec pa je povedal, da bodo ti znani konec novembra, ko bodo odločali tudi o nadaljnjih postopkih glede kapitalske krepitve bank.

Najbolje so se minuli teden odrezale delnice Letrike (nekdanja Iskra Avtoelektrika), ki jo je vlada prav tako uvrstila na seznam podjetij, ki jih je treba čim prej prodati. Delnice so po objavi, da naj bi letos ustvarili 9,2 milijona evrov čistega dobička, kar je skoraj šestkrat več kot lani, poskočile za slabih 15 odstotkov. Kot pravi predsednik uprave Edvin Sever, tudi za leto 2014 načrtujejo rezultat na podobni ravni, s potencialom povečanja prihodkov še za pet odstotkov. Na Sodu, ki je eden pomembnejših lastnikov, so nedavno povedali, da bo finančni svetovalec trženje družbe začel v prvi polovici novembra, zavezujoče ponudbe pa naj bi zbirali marca prihodnje leto.

Za naša podjetja in posledično vrednosti delnic pa niso najbolj spodbudne sveže napovedi evropske komisije, da naj bi bila Slovenija prihodnje leto poleg Cipra edina članica območja evra, ki bo še vedno v recesiji. Tudi obeti za leto 2015 (0,7-odstotna rast) so slabši od majske napovedi in občutno slabši od povprečja v območju evra.