V majhni ekipi smučarjev prostega sloga je prav vse podrejeno najpomembnejšem nastopu v Sočiju. Glavni zvezdnik in motor slovenskega smučanja prostega sloga Flisar je zadnjo sezono v seštevku svetovnega pokala za smučarski kros končal na šestem mestu, potem ko je leto pred tem osvojil zmago v skupnem seštevku. Štirikratni zmagovalec tekem za svetovni pokal niti najmanj ne skriva ambicioznih načrtov, torej čim večkrat stati na stopničkah v svetovnem pokalu ter se vpisati med nosilce kolajn na olimpijskih igrah v Sočiju. Podlaga za smele načrte je v zelo dobri telesni pripravljenosti, od katere si Flisar obeta tudi učinkovitejše nastope.

V novo sezono z novim trenerjem in podvojenim proračunom

Pred začetkom nove sezone se je ekipi pridružil trener Primož Vrhovnik, ki je smučarjem prostega sloga v preteklosti že pomagal. Prihod novega/starega trenerja je bil mogoč tudi na podlagi izboljšanega odnosa smučarske zveze, ki se je odločila dodatno podpreti panogo. Proračun panoge za smučarski kros se je tako podvojil in bo v novi sezoni znašal 83.000 evrov. Ob Flisarju bosta slovenske barve v tej smučarski panogi v svetovnem pokalu zastopala še Saša Farič in Blaž Ogorelec. Po treningih v švicarskem Sas Feeju se bodo v tem mesecu odpravili še na avstrijski ledenik Stubai, nato pa jih v začetku decembra čaka že prva postaja svetovnega pokala v kanadski Nakiski.

"Izziv bo velik, najbolj pa sem zadovoljen, da so me poklicali tekmovalci in da smo se dogovorili, kako bodo stvari potekale. Vsi smo profesionalci in vsak od nas bo dal vse od sebe. Če bomo kot ekipa dali vse od sebe, si bomo pomagali, rezultati ne smejo izostati," je na novinarski konferenci na sedežu SZS v Ljubljani, na kateri so predstavili novega sponzorja energetsko podjetje GEN-I, dejal novi trener Vrhovnik.

Flisar še nikoli ni bil tako dobro kondicijsko pripravljen

"Res je, da sem imel nekaj problemov s poškodbami. Na začetku pripravljalnega obdobja sem si poškodoval peto, tako da nisem mogel hoditi, sem pa zato plaval. Zdaj sem imel probleme z ramo, se pa je zadeva zacelila. Zdaj smo ravno prišli iz prvega smučarskega treninga po poškodbi. Prvih nekaj dni je bilo nekoliko težko, na koncu pa ni bilo problemov, lahko delam prave vožnje in starte. Pred nami je še kar nekaj treningov, tako da ni strahu. Kondicijsko nisem bil še nikoli tako dobro pripravljen, dobro se počutim, sem samozavesten, kar se kaže na smučanju. V vseh pogledih sem napredoval. Jasno je, da so glavni cilj olimpijske igre, ampak v končni fazi, če si tako dober, da dobiš medaljo na olimpijskih igrah, zakaj ne bi zmagoval tudi na svetovnih pokalih. To gre eno z drugim," je optimističen Flisar, ki olimpijsko kolajno sanja že dolgo časa.

Flisar bo vozil tudi smuk

Mariborčan bo formo za smučarski kros pilil tudi v alpskem smučanju, svoji "bazični" panogi, v kateri je začel tekmovalno pot. Tako se bo v Kanadi pridružil slovenskim smukačem ter zanesljivo nastopil na vseh treh uradnih treningih smuka pred prvo smukaško preizkušnjo sezone v Lake Louisu. "Če bom startal tudi na tekmi, bomo še videli. Glavni cilj v Lake Louisu je trening, ne grem se tja dokazovati ali poškodovati. Želim izkoristiti dobre pogoje za trening, glede na to, da imam dovolj dobre točke Fis, da lahko to storim. Seveda pa nikomur ne želim jemati mesta ali kvot. Želim si širiti obzorja in nekaj pridobiti, čeprav bom tekmoval na smukaških smučkah in smučeh za ski kros," je še dejal Flisar.