Kosi in Ogrizkova sta že ob Rajićevi razrešitvi dejala, da so v županovo ekipo prišli skupaj in jo bodo skupaj tudi zapustili. Fištravec jima je tedaj dejal, da jima še zaupa, in jima dal dva tedna za premislek. Na včerajšnjem sestanku sta mu sporočila, da si nista premislila in da medsebojnega zaupanja, na podlagi katerega sta bila imenovana kot županova svetovalca, ni več.

»Izvedela sva, da je medtem zaupanje v naju izgubil tudi 'štabni' del županove ekipe, župan pa se je na sestanku vprašal, kaj naj stori,« nam je dogajanje opisal Kosi. Po njegovih besedah sta ga z Ogrizkovo prosila za premestitev na drugo delovno mesto v Mestni občini Maribor. Po neuradnih informacijah naj bi Fištravec še ta teden podpisal ustrezna sklepa. Kam bosta premeščena, Kosi in Ogrizkova ne vesta.

Plesniva pisarna za kritičnega svetovalca

Kosi je razočaran nad dogajanjem v vodstvu občine. »Vsa vstajniška načela, ki smo jih člani ekipe podpisali v skupni izjavi, in vsi vzroki, zaradi katerih smo šli v to zgodbo, so zdaj v celoti negirani, nihče se jih niti ne trudi več vsebinsko udejanjiti,« pravi Kosi. »Vprašanje je, kaj od vstajniške zgodbe še sploh ostaja, če bo v vodstvu občine ostal samo županov predvolilni štab.«

Goran Rajić pa je že prejel sklep župana, da se mora vrniti v urad za šport, kamor ga je nekoč »kazensko« premestil nekdanji župan Franc Kangler. Ob vstopu v svojo bivšo pisarno je dolgoletni uradnik doživel zaudarjajoče presenečenje. Poleti je namreč kletne prostore ob Ulici Vita Kraigherja poplavila voda. Škode od takrat ni saniral nihče, po tleh in stenah pisarne sta se razrasla plesen in trohnoba. V kakšnem stanju je pisarna, je Rajić že sporočil svojim nadrejenim. Kje bo do sanacije uradoval, Rajić ne ve. Vsekakor to ne bo pisarna, ki jo je uporabljal kot Fištravčev svetovalec. To je že zasedel finančnik Iztok Fras, nekoč prokurist v podjetjih Veolia in ISS, ki ga je Fištravec zaposlil na občini za določen čas.