"Glede na stanje v Piacenzi in dogodke na igrišču me poraz Italijanov v Franciji niti ni presenetil. Trenutno je Tours najbrž boljša ekipa od Piacenze, pa tudi v tretjem nizu je italijanski trener naredil tako napako, da so ves niz stali v napačni rotaciji in v njem osvojili vsega 13 točk. Peti niz pa je tako ali tako loterija. Če ne bi bilo tehnične napake trenerja, bi najbrž Piacenza zmagala," ni začuden nad rezultatom tekme v Toursu, ki ACH Volleyju v boju za drugo mesto v skupini gotovo ne ustreza, trener Ljubljančanov Luka Slabe.

"Jaz še ne razmišljam, kaj nam ustreza in kaj ne. Obračun proti Francozom je šele tretja tekma, še dosti je do konca. Mi gremo vsako tekmo na zmago, jasno pa je, da so Francozi veliki favoriti te tekme. Servise izvajajo kot najbrž nobena ekipa. Če nam bo uspelo blažiti njihove bombe, bomo lahko igrali, če ne, nam bo izredno težko. Bomo morali pa tudi sami dobro servirati, da ne bodo mogli razviti hitre igre, ki jo gojijo. Če bodo imeli oni idealen sprejem, bomo težko kaj naredili. Naš cilj pa je podoben kot proti Piacenzi, kožo bomo poskušali prodati čim dražje," meni Slabe, ki bo imel na razpolago vse igralce, čeprav se jih nekaj ubada z lažjimi poškodbami, najbolj zaskrbljujoča je poškodba srbskega blokerja Milana Rašića.

Francozi imajo v svojih vrstah kopico nevarnih igralcev. Njihova gonilna sila sta Čeha, korektor David Konečny in sprejemalec Kamil Baranek, napadalce odlično razigrava Portugalec Nuno Pinheiro, na mestu blokerja pa blesti ameriški reprezentant David Smith. V francoskem moštvu sta tudi dva znanca ACH Volleyja, Kanadčan Nicholas Hoag je sin nekdanjega trenerja Glenna Hoaga, Američan Jayson Jablonsky, ki je bil eden najboljših mož na tekmi proti Piacenzi, pa je zanj tudi igral.

"Imajo pet, šest igralcev, ki so 'top'. Zelo težko bi bilo kakšnega izločiti in reči, da se nanj ni potrebno pripraviti oziroma da njega ni potrebno čuvati," je dejal Slabe, ki je lahko zadovoljen s predstavami, ki jih v zadnjem času kažejo njegovi fantje. Dobili so tekmo lige prvakov proti bolgarskemu Marek Union Dupnici in zadnji dvoboj srednjeevropske lige proti madžarskemu Finu Kaposvarju. V teh tekmah je bil opazen napredek v uigranosti, je pa vprašanje, če sta bili ti tekmi pravo merilo za kakršnokoli ocenjevanje. Bolgari in Madžari imajo namreč dobro vidno pomanjkanje kakovosti.