Đoković pred zadnjim dejanjem sezone zaostaja za Špancem za 1420 točk. S petimi zmagami v Londonu bi dobil 1500 točk - toliko jih tudi brani za lansko zmago, ključne pa so lahko točke s finala Davisovega pokala od 15. do 17. novembra, ko bo Srbija v Beogradu gostila Češko.

V prvi deseterici je Švicar Roger Federer izgubil še eno mesto in padel na sedmo. Čeh Tomaš Berdych je skočil na šesto, mesti pa sta zamenjala še Francoza Richard Gasquet (9.) in Jo-Wilfried Tsonga (10.).

Od slovenskih tenisačev je najvišje Aljaž Bedene na 88. mestu, kar je mesto višje kot prejšnji teden, Blaž Kavčič je po uspešnih igrah v Aziji napredoval za osem mest in je zdaj 98., Grega Žemlja pa je zdrsnil na 121.

Simona Halep tik za Top 10

Med najboljšimi desetimi igralkami tenisa na svetu po zadnjem turnirju sezone v Sofiji ni prišlo do sprememb, zmagovalka tega turnirja, Romunka Simona Halep, pa se je s 14. mesta povzpela na enajsto. Na vrhu ostajajo Američanka Serena Williams, Belorusinja Viktorija Azarenka in Kitajka Li Na.

Tudi med Slovenkami ni bistvenih sprememb. Polona Hercog je zadržala 66. mesto, Tadeja Majerič je 113. in Petra Rampre 205. Med dvojicami je Katarina Srebotnik sezono zaključila na šestem mestu.