PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Everton - Tottenham
0

Obe moštvi sta v zelo solidni formi in lahko z današnjo zmago skočita kar na drugo mesto, kar bi bilo za oboje ker malce nad pričakovanji in realnim dosegom v tej sezoni. Predvsem pa bosta oba trenerja poskušala ostati neporažena in nadaljevati z zbiranjem točk, zato se zdi, da bi remi ustrezal obema, boljšega izmed njiju pa je prav tako zelo težko določiti. (5/10)

Nogomet - Italija - 1.liga

Udinese - Inter
1, 0

Udinese je za Inter vselej neugoden nasprotnik, ki mu pogosto prekriža načrte in ukrade načrtovane točke. Na zadnjih petih medsebojnih tekmah so Milančani slavili le enkrat in tudi tokrat lahko pričakujejo težko tekmo, čeprav Udinese letos ni videti ravno zastrašujoč. Po treh zaporednih remijih na gostovanjih pri Cagliariju, Torinu in Atalanti se utegne črno-modrim nekaj podobnega zgoditi tudi danes. (7/10)

Nogomet - Italija - 1.liga

Torino - Roma
0, 2

Roma je šokirala nogometno Evropo z bombastičnim začetkom sezone, ko je nanizala 10 zaporednih zmag, prejela pa le en zadetek. Čeprav bodo sinovi volkulje tudi danes igrali brez neuničljivega kapetana Tottija, bodo proti povprečnemu Torinu, ki je doslej zmagal le dvakrat, najverjetneje nadaljevali z zbiranjem točk. (9/10)

Nogomet - Slovenija - 1. Liga

Maribor - Triglav
1

Maribor si je v zadnjem krogu privoščil nov spodrsljaj in izgubil proti Celju, kar je znova ponudilo priložnost ostalim ekipam na vrhu lestvice, da ohranijo stik z vijoličastimi. To prav gotovo ni po godu večkratnim slovenskim prvakom, ki bi se zagotovo radi čim prej odlepili od zasledovalcev in si že pred spomladanskim delom priigrali nekaj točk prednosti. V tem obdobju jih »ovira« igranje v Evropi, toda tudi če bo Šimundža tudi danes odpočil nekaj igralcev za četrtkovo tekmo v evropski ligi, bi morali Mariborčani še vedno brez večjih težav odpraviti Triglav, eno od dveh najslabših ekip v ligi, ki jo skoraj zagotovo čaka pot v drugo ligo. Gorenjci so v zadnjem krogu doma presenetili Olimpijo, možnosti, da bi v enem tednu prišli do točk proti obema največjima slovenskima kluboma, pa so zares minimalne. (8/10)

Košarka - ZDA – NBA

Miami - Washington
1

Miami je sezono odprl z domačo zmago proti Chicagu, nato pa presenetljivo izgubil na dveh gostovanjih v Phidalelphii in Brooklynu. Za prvake zadnjih dveh let sedaj kot naročen prihaja Washington, ena od najslabših ekip v ligi, kar bodo LeBron in druščina zagotovo izkoristili za vrnitev na zmagovito pot. (8/10)