Prvo lekarno v občini Lukovica je kot svojo 41. enoto uredila Lekarna Ljubljana. Domačinom in okoliškim prebivalcem v njej ponujajo strokovno izdajo zdravil na recept in brez recepta, strokovno svetovanje, medicinske pripomočke, prehranska dopolnila in kakovostni dermokozmetični program, pojasnjujejo v Lekarni Ljubljana, kjer pričakujejo, da bo Lekarna Lukovica pokrivala stroške obratovanja in ne bi smela imeti izgube.

»Za občino je lekarna v središču mesta in v bližini zdravstvenega doma vsekakor velika pridobitev, saj občanom ne bo več treba po zdravila v sosednje občine,« poudarja župan Matej Kotnik. Dodaja, da jih konec tega meseca čaka še ena podobno velika pridobitev, saj bo Pošta Slovenije ob izvozu z avtoceste odprla veliko, sodobno urejeno novo pošto. Sedanja se stiska v povsem neprimernih in utesnjenih pritličnih prostorih občinske stavbe. »Po izgubi banke, ki jo občani zelo pogrešajo in za katero si želijo, da bi se v občino čim prej vrnila, bomo izpraznjene prostore sedanje pošte, ki so v občinski lasti, najprej temeljito prenovili in v tem času razmislili, za kaj jih bomo uporabili,« je še povedal župan Kotnik. Dejal je, da si nekateri želijo, da bi v te prostore preselili del občinskih služb iz Šentvida pri Lukovici, sam pa se bolj strinja s tistimi, ki menijo, da bi bilo v teh prostorih bolje urediti medgeneracijsko središče, kjer bi se družile vse generacije občanov. To idejo podpira še zlasti zato, ker takšnih prostorov nimajo, a si jih občani že dolgo želijo.

Po drugi strani pa bi bilo po njegovem mnenju tudi nesmiselno občinske službe iz Šentvida seliti v Lukovico zgolj začasno, saj nameravajo v naslednjih letih preseliti vse občinske službe na skupno lokacijo v spominsko zaščiteni Pungartnikovi hiši, prav tako v središču kraja. Za odkup hiše, ki bi jo lahko morda odkupili še letos, se že dogovarjajo. Kako hitro bi se lahko preselili, bo odvisno od podpore in želja svetnikov, po vsej verjetnosti se bodo na novo lokacijo selili oziroma jo obnavljali postopno, napoveduje župan in dodaja, da bodo za obnovo skušali pridobiti tudi sofinancerje, saj bi v njej lahko uredili tudi prostore za galerijsko in druge kulturne dejavnosti, morda turističnoinformacijski center in podobno.