* Dvorana Liebenau, gledalcev 2930, sodniki: Kellner (Avstrija), Smetana (Češka), Hofstätter, Johnstone (oba Avstrija).

* Strelci: 1:0 Kinasewich (Day, 4.), 1:1 Ulmer (Morency, Blackwater, 10.), 2:1 Kinasewich (Day, Ganahl, 46.)

* Kazenske minute: Graz 99ers 10, Telemach Olimpija 6 minut.

Po torkovem gostovanju na Češkem in včerajšnjem v Celovcu, Ljubljančani niso imeli niti 24 ur do novega obračuna v Gradcu. Ob dejstvu, da je kar nekaj igralcev na bolniški (Scott Howes, Aleš Mušič, Matej Hočevar in Miha Pesjak) in da Ljubljančani igrajo le na tri petorke, je to res uničujoč ritem, ki pa se to pot v Gradcu ni posebej pokazal, kajti vseh 60 minut so bili zmaji enakovreden nasprotnik.

Domači so prvi gol dosegli v 4. minuti, sodniki pa so ga priznali, čeprav je plošček Jerry Kuhn že pokril, a ga je Ryan Kinasewitch vseeno potlačil v mrežo. Sodniki so se nekaj časa posvetovali, a ga na koncu priznali, čeprav so Ljubljančani zahtevali, da si ogledajo video posnetek. Po tem so zmaji zaigrali bolj kompaktno, ob igralcu več je Jeff Ulmer plošček pospravil v mrežo in izenačil na 1:1. V 12. minuti bi lahko povedli, a Judd Blackwater ob desni vratnici ni zadel. V 15. minuti sta na kazenski klopi sedela Andrej Hebar in Boštjan Groznik, domači so napadali z dvema igralcema več, a v tem času niso sprožili niti enega strela proti Kuhnu.

V drugem delu bi Ulmer v 24. minuti ponovno lahko dosegel gol, a je bil domači vratar na mestu. Zmaji so dvakrat napadali z igralcem več, a so ostali brez strela. V zadnjem delu so gostitelji prišli do igralca več, Kinasewich pa je z bližine premagal Kuhna. Gosti so lovili izenačenje, bili blizu v 48. minuti, ko je protinapad nenatančno zaključil Nick Ross, v zadnjih trenutkih pa niso uspeli izkoristiti številčne prednosti, ko so iz gola potegnili Kuhna in igrali s šestimi igralci.

Napornega tedna za Ljubljančane pa še ni konec, v nedeljo se bodo na domačem ledu pomerili z Znojmom.