V Bostonu je najprej Zdeno Chara tri minute pred koncem rednega dela z igralcem več zadel za podaljšek kosmatincev, nato pa so bili hokejisti Bostona, lanski finalisti tekmovanja za Stanleyjev pokal, spretnejši oziroma srečnejši še pri kazenskih strelih; zadel je Jarome Iginla.

»Boston je pač športno mesto. To je jasno,« je po zmagi dejal Chris Kelly, ki je na tekmi prispeval podajo, po tekmi pa oblekel majico baseballske ekipe Boston Red Sox, ki je dan prej na slovitem Fenway Parku osvojila world series. »Navijači tu so neverjetni. Čeprav je bila na koledarju noč čarovnic, ko veliko ljudi raje svoje otroke v maskah tradicionalno popelje od vrat do vrat. A očitno ne tukaj. V Bostonu so bili vsi na naši tekmi,« je še dodal Kelly.

Kosmatinci so sicer že na ogrevanju pred tekmo na led pridrsali s kapicami zmagovalcev world series, ob posnetkih najlepših potez zmage baseballistov pa sta predsednika obeh bostonskih športnih ekip, hokejske Cam Neely in baseballske Larry Lucchino, na led na ogled prinesla tudi prestižno trofejo.

Tesno je bilo tudi v Arizoni, kjer so domači kojoti po kazenskih strelih premagali Nashville. Blestel je zlasti vratar Thomas Greiss, ki je zbral 36 obramb in bil uspešen tudi v vseh petih krogih kazenskih strelov. V sloviti dvorani Madison Square Garden pa so gospodarili domači rangerji, ki so z 2:0 ugnali Buffalo Sabres. Vratar gostiteljev Henrik Lundqvist je zbral 29 obramb in še 47. v karieri NHL ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Zadetka sta prispevala Derick Brassard in Chris Kreider.

»Današnjo tekmo smo si zelo želeli dobiti, to zmago smo pravzaprav krvavo potrebovali. Danes smo že začeli v pravem ritmu in tekmecu pokazali, kako bomo igrali vso tekmo. Res smo bili dobri na ledu. Ves čas tekme smo nadzorovali potek, tako da zmaga niti za trenutek ni bila ogrožena,« je dejal Lundqvist.

Kralji Anžeta Kopitarja bodo v soboto v domači dvorani Staples center gostili Nashville Predators.